22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportUdrea: Oprescu şi-a arogat realizarea stadionului, acum să răspundă şi pentru calitatea...

Udrea: Oprescu şi-a arogat realizarea stadionului, acum să răspundă şi pentru calitatea gazonului

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a declarat, joi, la Târgovişte, că primarul Capitalei, Sorin Oprescu, şi-a “arogat singur” realizarea Arenei Naţionale, iar acum trebuie să răspundă şi pentru calitatea gazonului, adăugând că acesta nu a recunoscut meritele lui Adriean Videanu sau ale Guvernului, scrie Mediafax.

“Noi am avut un punct de vedere, am atras atenţia de la început că acolo banii se cheltuiesc mult prea mult şi în mod nejustificat, preţul stadionului s-a dublat de când a început Adriean Videanu până l-a dat în folosinţă domnul Sorin Oprescu. Am umbrit, într-adevăr, un moment frumos, un meci inaugural, un meci aşteptat de români cu echipa României într-o formă, zic eu bună. Din păcate, acolo, în timpul meciului, mingea s-a amestecat cu brazde de gazon, s-a văzut măsura competenţei primarului general. Niciodată nu a reunoscut în această mare realizare, care este stadionul naţional, meritele lui Adriean Videanu, cel care a început proiectul sau ale Guvernului care a finanţat acolo aproximativ 50 la sută din lucrări. Cu toate acestea, şi-a arogat singur realizarea stadionului naţional, acum să răspundă şi pentru calitatea gazonului”, a declarat, joi, la Târgovişte, ministrul Dezvoltării Regionale şi turismului, Elena Udrea, citată de corespondentul MEDIAFAX.

Întrebată de către jurnalişti cum comentează implicarea lui Gigi Becali schimbarea gazonului de pe Arena Naţională, Elena Udrea a răspuns că acesta este “voluntar” şi că de multe ori încearcă să rezolve probleme care ţin de competenţa sau de responsabilitatea altora.

“Acum înţeleg că, fiind implicat în fotbal, şi-ar dori ca stadionul totuşi să aibă un gazon potrivit pentru meciuri de ţinuta aceluia care a fost România – Franţa. Eu cred că ar trebui lăsat domnul Oprescu să plătească repararea gazonului”, a spus Elena Udrea.

La întrebarea privind prestaţia lui Marcel Pavel la intonarea imnului României, Elena Udrea a răspuns că, “din păcate”, motivaţia a fost greşită.

“Înţeleg că din emoţie sau pentru faptul că nu a fost foarte atent”, a spus Udrea.

Ministrul Dezvoltării şi turismului a aflat de la jurnalişti că a existat o înţelegere între Marcel Pavel şi FRF privind intonarea anumitor părţi din imn, Udrea afirmând: “Dacă a fost aşa, a fost mai rău decât dacă n-ar fi ştiut versurile”.

Echipa naţională de fotbal a României a remizat, scor 0-0, cu reprezentativa Franţei, în preliminariile Euro-2012, în primul meci disputat pe Arena Naţională, care a fost inaugurată marţi seara şi la care au asistat 50.000 de spectatori. După doar o jumătate de oră de la începerea jocului România – Franţa, peluza de pe Arena Naţionale a cedat, numeroase bucăţi de gazon desprinzându-se pe toată suprafaţa de joc. La pauză, organizatorii au refăcut gazonul, însă pe parcursul reprizei a doua situaţia s-a repetat.

Primăria Capitalei anunţase, luni, că gazonul de pe Arena Naţională s-a deteriorat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile – temperaturi ridicate şi lipsa precipitaţiilor – urmând ca porţiunile afectate să fie înlocuite. Gazonul de pe Arena Naţională a fost achiziţionat din Italia şi a fost montat de o firma specializată în execuţia terenurilor de fotbal, tot din Italia.

Patronul firmei Gama Verde, care a montat gazonul pe Arena Naţională, Adrian Oprişan, spune că partida România – Argentina s-ar fi jucat în condiţii perfecte, dar că problemele la gazon au apărut ulterior, când efectul de seră provocat de temperaturile mari “a blocat tot sistemul radicular”.

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, joi, că partida dintre echipa antrenată de Roni Levi şi Schalke 04, din grupele Ligii Europa, de la 15 septembrie, se va disputa pe Arena Naţională.

Oficialul FC Steaua a precizat că va monta un nou gazon pe Arena Naţională, după problemele apărute la partida România – Franţa, urmând ca situaţia financiară să o rezolve ulterior cu reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a trimis un avion în Olanda care l-a costat 20.000 de euro, pentru a aduce un specialist care să schimbe suprafaţa de joc de pe Arena Naţională.

Cele mai citite

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

VIDEO. “Țeapa” luată de Cristina Cioran. Cum a pierdut 100.000 de euro

Cristina Cioran, actriță și vedetă TV, a dezvăluit recent o experiență financiară dureroasă, în care a pierdut toți banii pe care îi economisise pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă