17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSportUdrea construieşte în sectorul lui Vanghelie creşe şi grădiniţe de 3 milioane...

Udrea construieşte în sectorul lui Vanghelie creşe şi grădiniţe de 3 milioane de euro

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus de Elena Udrea, începe construcţia celor 400 de creşe şi grădiniţe, program anunţat încă de anul trecut. Primele investiţii se fac în mai multe oraşe din ţară, printre care Clujul lui Emil Boc şi sectorul 5 din Capitală, unde primar e PSD-istul Marian Vanghelie.

Potrivit anunţurilor de licitaţii publicate pe SEAP, investiţiile depăşesc 26 milioane de euro. Banii vor ajunge în opt judeţe din ţară şi două sectoare ale Bucureştiului.

Astfel, din cele şase sectoare ale Capitalei, doar Marian Vanghelie de la 5, şi PDL-istul Liviu Negoiţă de la 3, vor beneficia de construcţia a noi creşe şi grădiniţe din banii Ministerului Elenei Udrea.

Marian Vanghelie, îndepărtat de la conducerea PSD Bucureşti acum câteva luni, după ce liderii de la vârf l-au acuzat că primeşte „investiţii” în baza unei relaţii „prea apropiate” cu Elena Udrea, va primi 12.091.965 de lei, echivalentul a 3 milioane de euro.

Lui Liviu Negoiţă, Ministerul îi va da mai puţini bani decât lui Vanghelie: 2.960.056 lei, adică aproximativ 700.000 de euro. Clujul va beneficia de 15.652.406 lei, adică peste 3,7 milioane de euro.

Ministerul Dezvoltării caută constructori şi pentru creşele şi grădiniţele din Prahova, Giurgiu şi Ilfov, licitaţia organizandu-se la comun pentru cele trei judeţe. Suma investită aici, potrivit anunţului de pe e-licitaţie.ro, este de peste 46 milioane lei, echivalentul a 11 milione de euro. Firmele care se vor înscrie la licitaţie trebuie să depună o garanţie de 440.000 lei şi o garanţie de bună execuţie de 3% din valoarea contractului fără TVA.

Cea mai mare sumă investită în ridicarea de creşe şi grădiniţe merge spre Suceava şi Botoşani: 48.413.660 de lei, echivalentul a peste 11,5 milioane de euro. Şi aici, firmele care vor să intre în cursă pentru un astfel de contract, trebuie să depună o garanţie de participare de 490.000 lei şi o garanţie de bună execuţie de 3% din valoarea contractului fără TVA.

Pentru pachetul de la Brăila şi Galaţi se vor investi 32.067.726 lei, adică peste 7,6 milioane de euro. Garanţia de participare va fi de 320.000 lei, iar cea de bună execuţie de 3% din valoarea contractului fără TVA.

Ministerul Dezvoltării a publicat anunţurile de participare la licitaţii pe 3 septembrie, iar firmele de construcţii pot depune documentaţia până pe 17 octombrie. Fiecare contract va începe pe 15 noiembrie 2011 şi se va derula până la finalul lui 2019.

Construcţia de creşe şi grădiniţe face parte dintr-un program mai amplu al Ministerului Dezvoltării. Elena Udrea anunţa în decembrie, anul trecut, că Guvernul a aprobat demararea unui program prin care se urmăreşte construcţia a 400 de creşe în anul 2011, urmând ca autorităţile locale să pună la dispoziţie terenurile.

Cele mai citite
00:02:44

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a declarat marți că a fost eliberat după ani de încarcerare doar pentru că s-a declarat vinovat de a face...

Ai nevoie de un credit avantajos? Află de ce să apelezi la un broker de credite

Când veniturile nu îți permit achiziția unor bunuri de valoare sau dezvoltarea unui business, creditele sunt cea mai bună opțiune. Dar cum faci să...

Inteligența artificială deschide noi oportunități pentru antreprenorii români, spun experții locali

Inteligența artificială (AI) accelerează transformările în economia globală, iar România are șansa de a profita de aceste schimbări, oferind antreprenorilor oportunități de creștere și...
Ultima oră
00:02:44
Pe aceeași temă