25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportTurki Al Faisal: SUA ar fi trebuit să plece din Afganistan după...

Turki Al Faisal: SUA ar fi trebuit să plece din Afganistan după moartea lui ben Laden

Statele Unite ar fi trebuit să profite de moartea lui Osama ben Laden pentru a încheia războiul din Afganistan, a declarat miercuri prinţul saudit Turki Al-Faisal, fost ambasador al Arabiei Saudite în Statele Unite, în cadrul unei dezbateri la Washington, relatează AFP, citat de Mediafax.

Moartea lui „ben Laden nu înseamnă sfârşitul terorismului”, a declarat el, alături de fostul ambasador american John Negroponte. Dar „moartea lui ben Laden – şi sunt bucuros că ea a intervenit – (…) ar fi trebuit să fie mai bine valorificată de americani”, a apreciat prinţul saudit. Era „momentul ideal pentru a striga victorie şi a se retrage din Afganistan”.

„Preconizez că ne vom retrage inevitabil din Afganistan, preconizez că în jurul termenului-limită de 2014” fixat de NATO, a declarat la rândul său John Negroponte.

„Moartea lui ben Laden ar fi fost momentul ideal pentru un preşedinte american să spună: este momentul să ne retragem trupele şi (…) la revedere şi noroc”, a continuat prinţul, fost director general al principalului serviciu de informaţii saudit.

El a insistat asupra „necesităţii unui centru internaţional antiterorism”, în cadrul acestei dezbateri consacrate evoluţiei ameninţării teroriste, organizată de Centrul de Studii Strategice Internaţionale (CSIS), cu ocazia împlinirii a zece ani de la atentatele de la 11 septembrie.

„Terorismul va continua” după moartea lui ben Laden, a recunoscut John Negroponte, fost director al comunităţii americane de informaţii (DNI), care a salutat „puterea tehnologiei informaţiei din mâinile serviciilor de spionaj pentru a ţinti teroriştii” după 11 septembrie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă