13.6 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSportTurki Al Faisal: SUA ar fi trebuit să plece din Afganistan după...

Turki Al Faisal: SUA ar fi trebuit să plece din Afganistan după moartea lui ben Laden

Statele Unite ar fi trebuit să profite de moartea lui Osama ben Laden pentru a încheia războiul din Afganistan, a declarat miercuri prinţul saudit Turki Al-Faisal, fost ambasador al Arabiei Saudite în Statele Unite, în cadrul unei dezbateri la Washington, relatează AFP, citat de Mediafax.

Moartea lui “ben Laden nu înseamnă sfârşitul terorismului”, a declarat el, alături de fostul ambasador american John Negroponte. Dar “moartea lui ben Laden – şi sunt bucuros că ea a intervenit – (…) ar fi trebuit să fie mai bine valorificată de americani”, a apreciat prinţul saudit. Era “momentul ideal pentru a striga victorie şi a se retrage din Afganistan”.

“Preconizez că ne vom retrage inevitabil din Afganistan, preconizez că în jurul termenului-limită de 2014” fixat de NATO, a declarat la rândul său John Negroponte.

“Moartea lui ben Laden ar fi fost momentul ideal pentru un preşedinte american să spună: este momentul să ne retragem trupele şi (…) la revedere şi noroc”, a continuat prinţul, fost director general al principalului serviciu de informaţii saudit.

El a insistat asupra “necesităţii unui centru internaţional antiterorism”, în cadrul acestei dezbateri consacrate evoluţiei ameninţării teroriste, organizată de Centrul de Studii Strategice Internaţionale (CSIS), cu ocazia împlinirii a zece ani de la atentatele de la 11 septembrie.

“Terorismul va continua” după moartea lui ben Laden, a recunoscut John Negroponte, fost director al comunităţii americane de informaţii (DNI), care a salutat “puterea tehnologiei informaţiei din mâinile serviciilor de spionaj pentru a ţinti teroriştii” după 11 septembrie.

Cele mai citite

Cristian Bușoi, tot mai departe de Bruxelles

Unul dintre europarlamentarii „veterani” ai PNL are șanse destul de mici să mai prindă încă un mandat la alegerile din 9 iunie 2024. Cristian...

Cea mai mare fabrică de oțel din Rusia a fost lovită de drone

În noaptea de 24 februarie, la Lipețk, localitate situată în vestul Rusiei aproape de granița cu Ucraina, s-au auzit explozii puternice. Mai multe drone...

Cine e candidatul PSD la Primăria Bacău

Un controversat politician și om de afaceri și-a anunțat deja candidatura pentru fotoliul de primar al municipiului Bacău la alegerile din 9 iunie...
Ultima oră
Pe aceeași temă