14.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSportTurki Al Faisal: SUA ar fi trebuit să plece din Afganistan după...

Turki Al Faisal: SUA ar fi trebuit să plece din Afganistan după moartea lui ben Laden

Statele Unite ar fi trebuit să profite de moartea lui Osama ben Laden pentru a încheia războiul din Afganistan, a declarat miercuri prinţul saudit Turki Al-Faisal, fost ambasador al Arabiei Saudite în Statele Unite, în cadrul unei dezbateri la Washington, relatează AFP, citat de Mediafax.

Moartea lui “ben Laden nu înseamnă sfârşitul terorismului”, a declarat el, alături de fostul ambasador american John Negroponte. Dar “moartea lui ben Laden – şi sunt bucuros că ea a intervenit – (…) ar fi trebuit să fie mai bine valorificată de americani”, a apreciat prinţul saudit. Era “momentul ideal pentru a striga victorie şi a se retrage din Afganistan”.

“Preconizez că ne vom retrage inevitabil din Afganistan, preconizez că în jurul termenului-limită de 2014” fixat de NATO, a declarat la rândul său John Negroponte.

“Moartea lui ben Laden ar fi fost momentul ideal pentru un preşedinte american să spună: este momentul să ne retragem trupele şi (…) la revedere şi noroc”, a continuat prinţul, fost director general al principalului serviciu de informaţii saudit.

El a insistat asupra “necesităţii unui centru internaţional antiterorism”, în cadrul acestei dezbateri consacrate evoluţiei ameninţării teroriste, organizată de Centrul de Studii Strategice Internaţionale (CSIS), cu ocazia împlinirii a zece ani de la atentatele de la 11 septembrie.

“Terorismul va continua” după moartea lui ben Laden, a recunoscut John Negroponte, fost director al comunităţii americane de informaţii (DNI), care a salutat “puterea tehnologiei informaţiei din mâinile serviciilor de spionaj pentru a ţinti teroriştii” după 11 septembrie.

Cele mai citite

Sărăcie declarată, dar, în Securitate, cu Gușă plină

Ilustrație: Marian Avramescu În super anul electoral în curs, postul de telejustiție Realitatea începe să aibă un considerabil Plus de Gușă. Realitatea pe Păcur(ă)aru a...

Rusia va taxa suplimentar veniturile mari și companiile pentru a susține războiul din Ucraina

Rusia plănuieşte creşteri de taxe pentru veniturile mari şi companii, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe, în contextul în care Moscova caută încasări suplimentare...

Cehia dă asigurări Ucrainei că armamentul promis constând în sute de mii de obuze va sosi în curând

Premierul ceh Petr Fiala l-a asigurat marţi pe omologul său ucrainean Denis Şmîhal că primele muniţii din iniţiativa gestionată de Republica Cehă pentru achiziţionarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă