2 C
București
duminică, 17 noiembrie 2024
AcasăSportTraian Băsescu CONDAMNĂ SUPERIMUNITATEA: Ar fi o GRAVĂ EROARE

Traian Băsescu CONDAMNĂ SUPERIMUNITATEA: Ar fi o GRAVĂ EROARE

Preşedintele Traian Băsescu nu a primit niciun proiect de modificare a Statutului deputaţilor şi senatorilor şi ar fi surprins ca acest lucru să se întâmple în contextul în care nu are atribuţii în acest sens.

Citeşte şi Nicolicea: S-a luat decizia consultării preşedintelui pe statut, probabil e uimit de colaborare

Totodată, preşedintele României atrage atenţia că „o consolidare a imunităţii parlamentare în raport cu încălcarea legii ar fi o gravă eroare”, se arată într-un comunicat al Adminstraţiei Prezidenţiale remis, vineri, România liberă.

Citeşte şi REVISTA PRESEI: Scandalos. Parlamentarii vor SUPERIMUNITATE

„Referitor la informaţiile apărute în presă cu privire la faptul că Parlamentul României i-a trimis preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, în vederea consultării, Legea nr. 96/2006 privind Statului deputaţilor şi al senatorilor, purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, domnul Bogdan Oprea, face următoarea declaraţie:

– ‘Domnul preşedinte Traian Băsescu nu a primit niciun proiect de modificare a Legii nr. 96/2006 privind Statului deputaţilor şi al senatorilor, şi ar fi surprins ca acest lucru să se întâmple având în vedere că nu are atribuţii legale în acest sens. Totodată, domnul preşedinte Traian Băsescu atenţionează că o consolidare a imunităţii parlamentare în raport cu încălcarea legii ar fi o gravă eroare‘”, se arată în documentul citat.

Amintim că surse din conducerea Camerei au declarat că proiectul de modificare a Statutului senatorilor şi deputaţilor a fost trimis la Preşedinţie, Guvern, ANI şi Parchet, pentru ca aceste instituţii să exprime un punct de vedere sau să îl amendeze.

Sursele citate au arătat că pe modificările privind imunitatea şi conflictul de interese vor avea loc discuţii între consilieri de la Parchet şi reprezentanţi ai parlamentarilor.

Potrivit surselor menţionate, conducerea Camerei aşteaptă de la instituţiile respective puncte de vedere, astfel încât până luni să fie definitivat proiectul de modificare care va intra în dezbaterea comisiilor de specialitate.

Sursele citate au precizat că modificările aduse la Statutul deputaţilor şi senatorilor sunt aduse ca urmare a criticilor formulate de UE privind inexistenţa reglementărilor explicite referitoare la ridicarea imunităţii şi a celorlalte chestiuni sensibile de natură juridică care i-ar putea privi pe parlamentari.

Cele mai citite

Sporuri și zile de repaus, dacă lucrezi în weekend

Aceste drepturi sunt obligatorii și includ atât un spor salarial, cât și repaus săptămânal de 48 de ore consecutive Angajații care desfășoară activități în weekend...

Industria României, în declin pentru al șaselea an consecutiv

Economiștii avertizează că România are nevoie de o politică industrială clară, sprijin pentru inovație și tehnologizare Industria României continuă să fie în declin pentru al...

Xi Jinping: China este „gata să lucreze” cu Trump

Liderul chinez Xi Jinping s-a întâlnit cu președintele Joe Biden, o ultimă întrevedere înainte ca administrația Trump să preia conducerea Liderul chinez Xi Jinping a...
Ultima oră
Pe aceeași temă