19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportTraian Băsescu: Cei care anunţă măriri de salarii şi pensii fac rău...

Traian Băsescu: Cei care anunţă măriri de salarii şi pensii fac rău României

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seara, că România trebuie să continue să fie prudentă în contextul internaţional în care bursele au înregistrat scăderi alarmante, însă şeful statului a precizat că nu este nevoie de folosirea termenului „criză” cu referire la evenimentele din ultimele zile.

„Probabil în zilele următoare se va confirma aprecierea printr-o revenire a burselor din Europa şi din lume. Ce s-a întâmplat pare a fi o reacţie la măsuri neconvingătoare luate de oamenii politici şi nu sunt încă acele elemente ale crizei. De aceea singura soluţie pentru politicienii de la Bucureşti trebuie să fie prudenţa„, a afirmat Traian Băsescu.

Preşedintele a ţinut să transmită „o atenţionare extrem de serioasă” în principal către reprezentanţii partidelor din arcul guvernamental care au anunţat în ultima vreme creşteri de salarii sau de pensii: „Astfel de declaraţii, mai ales când vin din partea unor politicieni de la guvernare, fac rău României şi creează neîncredere în capacitatea ţării de a duce la bun sfârşit programele la care s-a angajat”.

Traian Băsescu s-a adresat şi mass-media, cerându-le jurnaliştilor să nu se grăbească să pună etichete evenimentelor de pe scena internaţională: „Factorul psihologic este un element foarte important în această perioadă, de aceea contează ca presa să nu creeze panică. Nu trebuie să intrăm în panică„.

Şeful statului a precizat că România are două obiective majore în perioada următoare: consolidarea fiscală şi stimularea creşterii economice – dar cu accentul pe investiţii, nu pe consum.

Traian Băsescu a insistat pentru continuarea politicilor de reducere a cheltuielilor de funcţionare a statului, optimizarea programelor sociale şi echilibrarea resurselor fondurilor de pensii.

Preşedintele a făcut aceste precizări după întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu premierul Emil Boc, guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă