19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportToni Greblă (PSD): este imposibilă modificarea Constituţiei până la alegerile din noiembrie

Toni Greblă (PSD): este imposibilă modificarea Constituţiei până la alegerile din noiembrie

Senatorul social-democrat Toni Greblă, preşedintele Comisiei juridice din Senat, consideră că o modificare a Constituţiei nu este realizabilă până la alegerile parlamentare din noiembrie deoarece chiar şi în coaliţia aflată la guvernare există disensiuni pe acest subiect, potrivit Agerpres.

 

Citeşte şi Propunerea lui Băsescu – o lovitură năucitoare pentru opoziţie

„Chiar în sânul coaliţiei la putere există importante disensiuni din acest punct de vedere, astfel încât apare absolut imposibilă modificarea Constituţiei până la alegerile din noiembrie anul acesta. Orice subiect pe tema modificării Constituţiei în acest mandat parlamentar este făcut numai cu scop politicianist, nu are nici cea mai mică şansă de reuşită, chiar dacă preşedintele Traian Băsescu şi-ar da demisia începând de mâine. Din păcate pentru presedinte, din fericire pentru ţară, şi-a epuizat potenţialul de a comunica cu ţara”, a declarat Toni Greblă vineri pentru RRA.

Citeşte şi Băsescu îşi anunţă demisia în noiembrie 2012. Vezi ce condiţii pune USL-ului

Băsescu a trimis vineri o scrisoare liderilor Opoziţiei în care îşi exprimă disponibilitatea de a demisiona în cazul în care aceştia vor accepta revizuirea Constituţiei aşa cum ea a fost cerută prin referendumul din noiembrie 2009, dar şi propunerea sa de reducere a mandatului şefului statului la 4 ani, astfel încât alegerile legislative să se desfăşoare anul acesta simultan cu alegerile prezidenţiale.

Citeşte şi Cristian Preda despre scrisoarea lui Băsescu: Le-a stricat nunta

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă