14.7 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSportTokes: UDMR abuzează de încrederea comunităţii maghiare şi este folosită de puterea...

Tokes: UDMR abuzează de încrederea comunităţii maghiare şi este folosită de puterea Ponta

Europarlamentarul Tokes Laszlo a acuzat, sâmbătă, “nomenclatura UDMR” că “abuzează” de încrederea comunităţii maghiare şi că Uniunea este folosită de “puterea Ponta” precum nişte “elevi cuminţi”, pentru a demonstra că în România s-a rezolvat problema minorităţilor, relatează Mediafax.

Tokes Laszlo a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la Adunarea Generală a Delegaţilor PPMT, că reprezentanţii conducerii UDMR “ridică glasul numai atunci când le este îngăduit şi apoi continuă jocurile lor meschine în Bucureşti”.

“Nomenclatura UDMR abuzează de încrederea comunităţii maghiare şi de sentimentul comunităţii maghiare, care este indusă în eroare de demagogia de unitate a UDMR. UDMR este folosită de puterea Ponta şi de post-comunişti ca o minoritate comodă prin care se poate demonstra că în România s-a rezolvat problema minorităţilor. Ei sunt elevi cuminţi, ridică glasul numai atunci când le este îngăduit şi apoi continuă jocurile lor meschine în Bucureşti. Aceasta este politica de tip bizantin a maghiarilor din România”, a spus Tokes.

Citeşte şi Tokes: PPMT, un partid incomod pentru UDMR şi pentru puterea românească. Noi nu putem fi cumpăraţi

Potrivit acestuia, premierul Victor Ponta a declarat în mai multe rânduri “că nu stă de vorbă cu alţi maghiari decât cu UDMR”, singura formaţiune maghiară care este binevenită în Parlamentul României.

Tokes a acuzat UDMR că a primit finanţări din partea guvernelor socialiste de la Budapesta în condiţiile în care era şi partid şi reprezentant al minorităţii maghiare din România.

“UDMR a profitat în mod dublu pentru a primi bani pentru partid, fonduri băneşti semilegale, deoarece un partid nu poate trage în acelaşi timp bani din două surse, ca partid şi ca reprezentant al unei minorităţi. UDMR a fost beneficiara sprijinului material al regimurilor Medgyessy-Gyurcsány între 2002 şi 2010”, a afirmat Tokes.

La Adunarea Naţională a Delegaţilor PPMT participă, printre alţii, secretarul de stat în Ministerul de Externe al Ungariei Nemeth Zsolt şi consulul Ungariei la Cluj-Napoca, Magdo Janos, lideri ai unor formaţiuni maghiare din alte ţări vecine Ungariei, dar şi parlamentari ungari.

Citeşte şi Nemeth Zsolt: Ungaria sprijină orice tendinţă de protejare a intereselor maghiarimii din Ardeal, prin toate posibilităţile

În cadrul manifestării, PPMT îşi va alege structurile de conducere şi va înainta mai multe propuneri privind regionalizarea României.

Singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii este actual lider, Toro T. Tibor.

Cele mai citite

Cum să-ți menții gențile ca noi? Sfaturi de întreținere

Ești pasionată de accesorii, însă gențile sunt, de departe, preferatele tale? Ei bine, dacă investești bugete considerabile în acest sens și vrei să te...

Show de modă canină, concurs de pești exotici, prezentare de rase canine românești și internaționale și ședințe foto gratuite pentru pisici cochete și căței...

16-17 Martie este weekend-ul în care sărbătoarea dedicată animalelor de companie va fi în toi. În Pavilionul Central de la Romexpo, cei mai importanți...

Stenograme incendiare. PNL pune în cârca PSD legiferarea traseismului

Ședință incendiară, duminică, la PNL. Dacă în ceea ce privește data la care vor avea loc alegerile prezidențiale, liberalii au fost de acord...
Ultima oră
Pe aceeași temă