21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportToader: S-a decis decapitarea Robertei Anastase fără să existe cea mai mică...

Toader: S-a decis decapitarea Robertei Anastase fără să existe cea mai mică probă

Liderul grupului PDL din Cameră, Mircea Toader, a declarat, marţi, că revocarea Robertei Anastase reprezintă o sentinţă pur politică, care nu are legătură cu realitatea, Anastase fiind nevinovată de faptele imputate, el atrăgând atenţia că istoria îi va judeca pe cei care vor vota revocarea, potrivit Mediafax.

 

„Am asistat cu stupoare la o sentinţă pur politică, care nu are legătură cu realitatea, cu dorinţa da, care e de revocare a Robertei Anastase. Modul în care o faceţi poate să intre în istorie (…) Nu aşa se execută un politician”, a spus Toader.

El a spus că Anastase a fost „judecată” în cadrul Comisiei Juridice pentru că ar fi condus o şedinţă de plen la care nu a luat parte.

„Anastase nu are nicio legătură cu această sancţiune. Ioan Oltean a condus acea şedinţă, aveţi o comandă politică, o ştim dinainte, dar aveţi o conştiinţa la care trebuie să răspundeţi. S-a decis decapitarea Robertei fără să existe cea mai mică probă”, a spus Toader.

El a spus că revocarea unui preşedinte al unei Camere se face numai la solicitarea grupului, care nu a cerut revocarea, ceea ce face aceste demers neconstituţional.

„Veţi lua o decizie. Urmează eşafodul, e problema dumneavostră, dar gândiţi-vă că istoria vă va judeca”, a spus Toader.

Preşedintele de şedinţă, Florin Iordache, a anunţat, marţi, că raportul Comisiei juridice privitor la o presupusă încălcare a regulamentului Camerei de către Roberta Anastase va beneficia de un timp de dezbatere de cinci minute alocate fiecărui grup parlamentar.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă