8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportToader: Guvernul a adoptat două ordonanţe care afectează prevederile Constituţiei

Toader: Guvernul a adoptat două ordonanţe care afectează prevederile Constituţiei

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, miercuri, că Guvernul a emis două ordonanţe de urgenţă care reglementează în domeniul constituţional, adăugând că USL are o strategie “pe ore, pe minute, pe secunde” pentru controlul statului, potrivit Mediafax.

 

“Guvernul a emis azi două ordonanţe, pentru prima dată au fost date ordonanţe care au reglementări privind Constituţia, asta este interzis. Nu poţi să dai ordonanţe care atentează într-o formă sau alta la prevederile constituţionale, trebuia să intre prin lege. Am fost şi noi acuzaţi că am modificat legea referendumului şi a Curţii în Parlament, puteau să vină în Parlament”, a declarat Toader.

El a susţinut că toate acţiunile USL din Parlament din aceste zile reprezintă un calendar prin care aceştia doresc să devină “stăpâni” pe întreaga ţară.

“Acest program pe minute, pe ore, pe secunde îl duc până la capăt, într-adevăr să avem o democraţie pe care noi suntem stăpânii, noi hotărâm ce este în ţară şi peste tot”, a precizat Toader.

În plus, el a subliniat faptul că în Monitorul Oficial a fost publicată în primă instanţă ordonanţa de urgenţă care modifică Legea Curţii Constituţionale şi ulterior hotărârile prin care sunt numiţi noii preşedinţi ai Camerei Deputaţilor şi Senatului.

“A trebuit întâi să apară ordonanţa Guvernului şi apoi să apară hotărârile de numire ale lor, ca să nu poată fi atacate de nimeni”, a mai spus liderul deputaţilor PDL.

Totuşi, el a precizat că în ceea ce priveşte contestaţiile la Curtea Constituţională privind revocarea lui Vasile Blaga şi Roberta Anastase ar trebui să intre în discuţia judecătorilor. “Contestaţiile au fost depuse înainte de adoptarea OUG, deci ar trebui să meargă mai departe”, a explicat Toader.

Mai mult, el a susţinut că cei doi noi preşedinţi ai Camerei Deputaţilor şi Senatului, Valeriu Zgonea şi Crin Antonescu, ar realiza o uzurpare de funcţii întrucât aceştia ar fi convocat şedinţele Birourilor Permanente reunite fără să fi fost publicate hotărârile plenului în Monitorul Oficial.

Ordonanţa de urgenţă aprobată de Guvern stabileşte că judecătorii Curţii Constituţionale vor avea dreptul să se pronunţe doar asupra constituţionalităţii Regulamentelor Parlamentului, nu şi asupra hotărârilor plenului Camerei Deputaţilor, plenului Senatului sau plenului celor două camere.

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă