9.4 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSportToader: Amânarea şedinţelor de plen nu are legătură cu cererea PSD de...

Toader: Amânarea şedinţelor de plen nu are legătură cu cererea PSD de înlocuire a Robertei Anastase

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, luni, că amânarea şedinţelor de plen ale Camerei Deputaţilor nu are legătură cu solicitarea PSD de revocare a Robertei Anastase din funcţie, arătând că revocarea preşedintelui Camerei o poate cere doar grupul din care face parte, iar PDL nu cere, potrivit Mediafax.

“Nu are nicio legătură una cu alta, revocarea cu amânarea şedinţelor”, a precizat Toader.

El a spus că plenul a fost amânat două săptămâni deoarece, practic, nu mai sunt legi în dezbatere, sunt câteva rapoarte la comisii şi nu are niciun rost pentru zece iniţiative să se convoace plenul.

Toader a arătat că, din punct de vedere regulamentar, revocarea preşedintelui se poate face într-un singur mod, şi anume la cererea grupului din care face parte acesta.

“Adică noi, grupul, să cerem revocarea. Nu am cerut şi nu o cerem, şi cu asta am încheiat”, a explicat Toader.

El a mai spus că PDL a încercat în Senat să ţl revoce pe Mircea Geoană, dar nu a reuşit.

“Acelaşi lucru va fi şi aici. Va fi o dezbatere sterilă. Până când grupul nu solicită aşa ceva, nu se va schimba niciun preşedinte de Cameră”, a adăugat Toader.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că USL va depune la prima şedinţă de plen cererea de revocare a Robertei Anastase din funcţia de preşedinte al Camerei, însă reprezentanţii PDL “s-au speriat foarte tare şi au amânat toate şedinţele de plen până la Paşte”.

Camera Deputaţilor nu va lucra în plen în această săptămână, deputaţii urmând să aibă activitate în comisii, a decis Biroul Permanent al Camerei.

Cele mai citite

Vasile Dîncu (PSD): Președintele Ciolacu – posibil candidat la prezidențiale. AUR ar fi principalul rival al PSD

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, este în anul 2024 în poziția de candidat la alegerile prezidențiale din România, chiar dacă PSD nu a decis...

Fostul șef al SRI despre candidații-șampon din politică „Nu au nimic de pierdut”

Fostul șef al SRI, Eduard Hellvig, semnalează criza de politicieni autentici în rândul partidelor din România, chiar în acest an, în care vor...

Emisie spontană de gaze în satul Bâzdâna, unde o sobă a explodat vineri. Ce decizie a luat CJSU Dolj

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a decis, duminică, după ce s-au constat emisii spontane de gaze în comuna Calopăr, satul Bâzdâna, ca...
Ultima oră
Pe aceeași temă