25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportToader: Amânarea şedinţelor de plen nu are legătură cu cererea PSD de...

Toader: Amânarea şedinţelor de plen nu are legătură cu cererea PSD de înlocuire a Robertei Anastase

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, luni, că amânarea şedinţelor de plen ale Camerei Deputaţilor nu are legătură cu solicitarea PSD de revocare a Robertei Anastase din funcţie, arătând că revocarea preşedintelui Camerei o poate cere doar grupul din care face parte, iar PDL nu cere, potrivit Mediafax.

„Nu are nicio legătură una cu alta, revocarea cu amânarea şedinţelor”, a precizat Toader.

El a spus că plenul a fost amânat două săptămâni deoarece, practic, nu mai sunt legi în dezbatere, sunt câteva rapoarte la comisii şi nu are niciun rost pentru zece iniţiative să se convoace plenul.

Toader a arătat că, din punct de vedere regulamentar, revocarea preşedintelui se poate face într-un singur mod, şi anume la cererea grupului din care face parte acesta.

„Adică noi, grupul, să cerem revocarea. Nu am cerut şi nu o cerem, şi cu asta am încheiat”, a explicat Toader.

El a mai spus că PDL a încercat în Senat să ţl revoce pe Mircea Geoană, dar nu a reuşit.

„Acelaşi lucru va fi şi aici. Va fi o dezbatere sterilă. Până când grupul nu solicită aşa ceva, nu se va schimba niciun preşedinte de Cameră”, a adăugat Toader.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că USL va depune la prima şedinţă de plen cererea de revocare a Robertei Anastase din funcţia de preşedinte al Camerei, însă reprezentanţii PDL „s-au speriat foarte tare şi au amânat toate şedinţele de plen până la Paşte”.

Camera Deputaţilor nu va lucra în plen în această săptămână, deputaţii urmând să aibă activitate în comisii, a decis Biroul Permanent al Camerei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă