19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportTinerii PNL i-au făcut cadou comisarului Reding, la Bruxelles, o statuetă cu...

Tinerii PNL i-au făcut cadou comisarului Reding, la Bruxelles, o statuetă cu zeiţa justiţiei

Tinerii PNL care se află în aceste zile la Bruxelles, pentru şcoala anuală a organizaţiei, i-au oferit comisarului european pentru Justiţie, Viviane Reding, o statuetă reprezentând-o pe zeiţa justiţiei, pentru a-i aminti „de datoria de a avea o atitudine echidistantă”, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat remis Mediafax, tinerii liberali români aflaţi la Bruxelles pentru şcoala cu tema „Comunicarea instituţională dintre România şi UE” au depus statueta la sediul Comisiei Europene, pentru a ajunge la Cabinetul lui Reding, însă nu au primit confirmarea că oficialul european, care este şi vicepreşedinte al Comisiei, a ridicat acest cadou.

„Dorim ca imaginea zeiţei justiţiei să-i amintească în permanenţă doamnei Reding că, în calitate de înalt oficial al Uniunii Europene, datoria domniei sale este de a avea o atitudine echidistantă faţă de toţi actorii civici şi politici”, a declarat Florin-Alexandru Alexe, preşedintele TNL, citat în comunicat.

Şcoala organizaţiei de tineret a PNL se desfăşoară la Bruxelles, în perioada 19-21 septembrie, cu sprijinul europarlamentarilor formaţiunii.

Tinerii liberali au organizat şi o dezbatere la care au participat Sir Graham Watson, preşedintele ELDR, europarlamentarul german Jorgo Chatzimarkakis, eurodeputatul olandeze Toine Manders, precum şi europarlamentarii români Adina Vălean, Norica Nicolai, Ramona Mănescu şi Cristian Buşoi.

„Europarlamentarii PNL fac parte din avangarda celor care încearcă să explice la Bruxelles, atât oficialilor europeni, cât şi mass-media internaţionale, situaţia reală din România. Tineretul Naţional Liberal se alătură eforturilor făcute de aceştia prin organizarea şcolii de vară în capitala europeană”, a mai declarat Florin-Alexandru Alexe, preşedintele TNL.

Citeşte şi:

De ce a anulat ministrul Mona Pivniceru o întâlnire cu comisarul european pentru Justiţie. Vezi şi reacţia ministrului

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă