20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportTensiune la nivel înalt în USL Timiş

Tensiune la nivel înalt în USL Timiş

Faptul că USL a preluat controlul atât la conducerea judeţului Timiş, cât şi la cea a Primăriei Timişoara, nu a adus liniştea necesară în rândurile organizaţiilor judeţene din PSD, PNL şi PC, partidele care compun alianţa aflată la putere în România. Deşi abia a trecut un an de la alegerile locale din 2012, liderii acestor partide, în special Titu Bojin (PSD), preşedintele Consiliului Judeţean şi Nicolae Robu (PNL), primarul Timişoarei, se gândesc serios, încă de acum, la următorul tur de scrutin local din 2016. Această luptă, deocamdată doar a declaraţiilor, este aproape să provoace o ruptură în USL Timiş. În ultima perioadă, principala neînţelegere este dată de problema noului corp de clădire al Spitalului de Copii din Timişoara, acolo unde Robu a fost acuzat, atât de către consilierii locali PSD, cât şi de deputatul social-democrat, Sorin Grindeanu, că întârzie lucrările la respectiva construcţie. Primarul nu a rămas dator şi le-a spus celor de la PSD că au făcut astfel de declaraţii după ce aceştia ar fi căzut într-o capcană creată de mass-media. Pentru a încerca să împace pe toată lumea, liderul PSD Timiş, Titu Bojin, a convocat o şedinţă comună inclusiv cu membrii importanţi din conducerea liberalilor, în frunte cu Nicolae Robu.

Robu a lansat “săgeţi otrăvite”

“Într-o şedinţă viitoare vom discuta şi despre relaţia noastră din punct de vedere al funcţionării acesteia. Asta după anumite declaraţii atât ale mele, cât şi ale domnului Grindeanu sau ale colegilor din USL pe tema relaţiei cu domnul Nicolae Robu, dar şi în urma declaraţiilor acestuia. Domnul Robu s-a entuziasmat şi a găsit de cuviinţă să trimită, la adresa PSD, câteva săgeţi otrăvite, pe care acum sunt convins că le regretă. O să ne întâlnim într-un cadru lărgit, iar declaraţiile belicoase vă rog să le luaţi doar ca declaraţii politice”, a reacţionat preşedintele PSD Timiş, care a mai spus că a purtat, deja, pe această temă mai multe discuţii cu Nicolae Robu. Faptul că miza acestor neînţelegeri este dată de viitoarele alegeri locale a fost recunoscut din nou de către Bojin, care nu vrea să dea deloc înapoi în 2016. Acesta vrea ca PSD să câştige Primăria Timişoara peste trei ani şi este convins că la fel gândesc şi cei de la PNL în ceea ce priveşte conducerea Consiliului Judeţean Timiş, pe care Bojin a preluat-o în iunie 2012. “Domnul Robu trebuie să înţeleagă că noi ne străduim să luăm funcţia lui în 2016, dar sunt sigur că şi colegii noştri liberali vor să câştige funcţia de preşedinte a Consiliului Judeţean Timiş”, a mai spus Bojin. Declaraţiile liderului PSD au venit în ziua în care omologul său liberal, Nicolae Robu, a explicat stadiul în care se află viitorul corp al Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu”, proiect pentru care, potrivit social-democraţilor, Guvernul Ponta a alocat deja bani. “Îmi pare rău că subiectul a fost politizat şi s-a discutat despre el în totală discordanţă cu realitatea”, a spus Robu despre lucrarea care va costa peste 25 de milioane de euro.

NEÎNŢELEGERI

Bojin a atacat în ianuarie

Primele semne de fractură în cadrul USL Timiş au venit în luna ianuarie a acestui an, dar atunci liderul PSD Timiş, Titu Bojin, a spus că social-democraţii se gândesc să aibă un candidat la Primăria Timişoara doar dacă USL nu va mai exista în 2016. Atunci, preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a reacţionat într-un mod ironic: „Mă mir că domnul Bojin s-a apucat aşa târziu să-mi caute contracandidat la primărie. Noi avem trei contracandidaţi la Consiliul Judeţean Timiş”, a declarat primarul Timişoarei.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă