11.5 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportTenisSorana Cîrstea, în semifinalele turneului de la Dubai, după un comeback senzațional!...

Sorana Cîrstea, în semifinalele turneului de la Dubai, după un comeback senzațional! Românca a învins-o pe campioana de la Wimbledon

Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Dubai, după o victorie de senzație obținută în fața cehoaicei Marketa Vondrousova, campioana en titre de la Wimbledon. Jucătoarea noastră s-a impus în trei seturi, cu 2-6, 7-6 (7/1), 6-2, la capătul unui meci care a durat două ore şi 41 de minute.

Clasată pe locul 22 WTA, Sorana Cîrstea a învins-o pe Vondrousova, jucătoare din Top 10, după ce a fost condusă cu 1-0 la seturi și 5-1 în setul secund. Mai mult, românca a salvat nu mai puțin de șase mingi de meci.

După ce a pierdut primul set fără drept de apel, 2-6, Cîrstea a fost condusă de Vondrousova cu 5-1 în actul secund, iar totul părea să se năruiască pentru tenismena noastră.

Sorana şi-a făcut însă serviciul şi a jucat tot mai bine, reuşind un prim break. Punct cu punct, românca şi-a construit un „comeback” memorabil şi a egalat la cinci. Vondrousova a câştigat din nou contra serviciului, dar Sorana a mai făcut rebreak, salvând a şasea minge de meci, astfel că a dus lupta în tiebreak, pe care și l-a adjudecat cu 7-1.

Sorana a început în forţă şi setul decisiv, cu break, apoi s-a desprins la 2-0, iar la 4-2 a făcut şi al doilea break, încheind cu 6-2 după ce a anulat două şanse de break ale adversarei.

Grație acestui succes, Cîrstea şi-a asigurat un cec de 158.944 de dolari şi 390 de puncte WTA, iar în penultimul act o va înfrunta pe italianca Jasmine Paolini, care a beneficiat, joi, de retragerea adversarei sale, kazaha Elena Rîbakina.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă