22.1 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăSportTenisSorana Cîrstea, în semifinalele turneului de la Dubai, după un comeback senzațional!...

Sorana Cîrstea, în semifinalele turneului de la Dubai, după un comeback senzațional! Românca a învins-o pe campioana de la Wimbledon

Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Dubai, după o victorie de senzație obținută în fața cehoaicei Marketa Vondrousova, campioana en titre de la Wimbledon. Jucătoarea noastră s-a impus în trei seturi, cu 2-6, 7-6 (7/1), 6-2, la capătul unui meci care a durat două ore şi 41 de minute.

Clasată pe locul 22 WTA, Sorana Cîrstea a învins-o pe Vondrousova, jucătoare din Top 10, după ce a fost condusă cu 1-0 la seturi și 5-1 în setul secund. Mai mult, românca a salvat nu mai puțin de șase mingi de meci.

După ce a pierdut primul set fără drept de apel, 2-6, Cîrstea a fost condusă de Vondrousova cu 5-1 în actul secund, iar totul părea să se năruiască pentru tenismena noastră.

Sorana şi-a făcut însă serviciul şi a jucat tot mai bine, reuşind un prim break. Punct cu punct, românca şi-a construit un „comeback” memorabil şi a egalat la cinci. Vondrousova a câştigat din nou contra serviciului, dar Sorana a mai făcut rebreak, salvând a şasea minge de meci, astfel că a dus lupta în tiebreak, pe care și l-a adjudecat cu 7-1.

Sorana a început în forţă şi setul decisiv, cu break, apoi s-a desprins la 2-0, iar la 4-2 a făcut şi al doilea break, încheind cu 6-2 după ce a anulat două şanse de break ale adversarei.

Grație acestui succes, Cîrstea şi-a asigurat un cec de 158.944 de dolari şi 390 de puncte WTA, iar în penultimul act o va înfrunta pe italianca Jasmine Paolini, care a beneficiat, joi, de retragerea adversarei sale, kazaha Elena Rîbakina.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă