11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportTenisPreședintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice de la Paris sunt importante.

„Team România este pregătită să îi primească pe toţi sportivii care îşi doresc cu adevărat să reprezinte România la Jocurile Olimpice. Din ce am înţeles, şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante, nu mici, nu mari. Se fac demersuri pe mai multe canale, iar în momentul în care va fi ceva clar vom fi informaţi”, a spus Covaliu.

„La tenis pot participa 4 sportivi, inclusiv la dublu mixt. Eu vreau chiar să le felicit pe Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian pentru performanţa extraordinară de a se califica la turneul final al Billie Jean King Cup, dar mai ales pentru modul în care au luptat. Cum ar fi o medalie la Roland Garros, la Jocurile Olimpice, în capitala Franţei? Ar fi tot ceea ce poate obţine mai frumos tenisul românesc în acest moment”, a adăugat el.

Preşedintele a menţionat că au fost previzionate între 6 şi 8 medalii pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris, însă anumite analize merg până la un număr de 10.

„Comisia Olimpică pentru Sportul de Performanţă a previzionat un număr de 6-8 medalii la Paris. În ultima perioadă apar diverse analize în care suntem creditaţi cu 10 medalii. Noi facem tot ceea ce depinde de noi ca şansele sportivilor români să crească. În rest, sportivii, antrenorii, federaţiile sunt cei care au responsabilitatea directă a rezultatului de la Jocurile Olimpice”, a precizat Mihai Covaliu, înaintea Adunării Generale Ordinare care a avut loc, joi, la sediul COSR.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă