37.7 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăSportTenisPerformanță românească la Roland Garros! Gabriela Ruse, în semifinalele probei de dublu

Performanță românească la Roland Garros! Gabriela Ruse, în semifinalele probei de dublu

Cuplul Gabriela Ruse (România)/Marta Kostiuk (Ucraina) s-a calificat în semifinalele probei feminine de dublu de la Roland Garros, după ce adversarele Mirra Andreeva (Rusia)/Vera Zvonareva (Rusia) nu s-au prezentat la meciul din sferturile de finală.

Andreeva (17 ani) şi Zvonareva (39 ani) s-au retras după ce adolescenta s-a calificat în semifinalele probei de simplu, cu o victorie în faţa belarusei Arina Sabalenka, numărul doi mondial, cu 6-7 (5/7), 6-4, 6-4.

După această calificare, Ruse şi Kostiuk şi-au asigurat un cec de 148.000 de euro şi 780 de puncte WTA la dublu. Aceasta este a doua semifinală de Grand Slam la dublu pentru Ruse şi Kostiuk, după cea de la Australian Open, din 2023.

În penultimul act, Ruse şi partenera sa vor juca împotriva italiencelor Jasmine Paolini/Sara Errani, capi de serie numărul 11.

Meciul dintre cuplul Ruse/Kostiuk și perechea italiană Paolini/Errani este programat vineri, 7 iunie, nu mai devreme de ora 12:00.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Rusia și Ucraina s-au lovit reciproc cu drone

Rusia a atacat joi cu drone şi rachete infrastructura energetică în mai multe locuri din Ucraina, a comunicat ministerul energiei de la Kiev. Informaţiile preluate...

Hanoi: Putin e în vizită pentru consolidarea relațiilor cu Vietnamul

Preşedintele rus Vladimir Putin a început joi dimineaţa o vizită în Vietnam, unde a fost salutat cu 21 de salve de artilerie în cadrul...

Vizita ambasadorului României în statele americane Kansas și Arkansas. Întâlniri cu comunitățile de români, mediul universitar și de cercetare științifică

Ca parte a turneului “50 States, One Community”, ambasadorul României, Andrei Muraru, a vizitat statele americane Kansas și Arkansas, în perioada 13-14 iunie, respectiv...
Ultima oră
Pe aceeași temă