18 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportTenis„Nole” Djokovic rescrie istoria tenisului. Mesajul lui Nadal, după ce sârbul a...

„Nole” Djokovic rescrie istoria tenisului. Mesajul lui Nadal, după ce sârbul a ajuns la 23 de titluri de Grand Slam

Novak Djokovic s-a impus la Roland Garros și a devenit cel mai titrat jucător de tenis din istorie, cu 23 de titluri cucerite în turneele de Grand Slam.

„Nole” Djokovic a câștigat turneul de la Roland Garros pentru a treia oară în carieră, după ce l-a învins pe norvegianul Casper Ruud cu 7-6 6-3 7-5, în trei ore și 13 minute. Tenismenul sârb l-a depășit astfel pe Rafael Nadal și a devenit singurul jucător din istoria circuitului masculin care deține 23 de titluri cucerite în turneele de Grand Slam.

Acesta nu este însă singurul record doborât de Djokovic după victoria de pe zgura pariziană. „Nole” devine singurul jucător din istorie care câștigă de cel puţin trei ori fiecare turneu de Grand Slam. La 36 de ani, el este, de asemenea, şi cel mai vârstnic campion de la Roland Garros.

Sursă foto: Facebook Novak Djokovic

După succesul de la Paris, sârbul a revenit pe primul loc în clasamentul ATP, publicat luni, astfel că a doborât un nou record, cu 388 de săptămâni ca lider mondial.

Absent de la Roland Garros din cauza unei accidentări, Rafael Nadal și-a felicitat marele rival prin intermediul unei postări pe Twitter. „Felicitări pentru această performanță incredibilă! 23 este un număr la care, în urmă cu doar câțiva ani, era imposibil să te gândești, iar tu ai reușit! Bucură-te pentru această reușită alături de familie și de echipa ta”, a transmis Nadal, cel care are în palmares 22 de titluri de Grand Slam.

Australianca Margaret Court deţine recordul absolut de titluri de Grand Slam, 24, pe care Djokovic îl poate egala pe iarba de la Wimbledon. Djokovic şi americanca Serena Williams au câte 23 de trofee majore, iar Nadal şi germanca Steffi Graf au câte 22, următorul fiind elveţianul Roger Federer, cu 20.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

În incinta fostei închisori de la Râmnicu Sărat vor fi construite, până în anul 2026, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centrul Educațional privind Comunismul în...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă