26.7 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăSportTenis„Nole” Djokovic, demolatorul de recorduri. Sârbul a câștigat titlul la US Open

„Nole” Djokovic, demolatorul de recorduri. Sârbul a câștigat titlul la US Open

Tenismenul sârb Novak Djokovic s-a impus în finala de la US Open și a ajuns la 24 de trofee de Grand Slam câștigate, egalând recordul deținut de Margaret Court.

La 36 de ani, Novak Djokovic continuă să rescrie istoria tenisului mondial. Sârbul și-a trecut în palmares al 24-lea titlu de Grand Slam, după ce l-a învins în finala de la US Open pe rusul Daniil Medvedev, în trei seturi, scor 6-3, 7-6, 6-3.

După ce a ratat ediția din 2022 a Openului American pentru că a refuzat să se vaccineze împotriva Covid-19, Djokovic a revenit la New York și și-a luat revanșa în fața rusului, care îl învinsese în finala disputată în urmă cu doi ani.

Djokovic s-a impus la capătul unui meci care a durat trei ore şi 17 minute. După un prim set câștigat fără probleme de „Nole”, Medvedev și-a ridicat nivelul jocului în actul secund și a avut o minge de break pentru a face 5-3. Djokovic a salvat-o, apoi a anulat o minge de set la 5-6, câştigând în cele din urmă în tiebreak. Sârbul s-a desprins rapid în setul al treilea și a condus cu 3-1 și 5-2, pentru ca în cele din urmă să se impună cu 6-3.

Cu 24 de turnee de Grand Slam câștigate, Djokovic a egalat recordul legendarei jucătoare australience Margaret Court, care reușea această performanță în anii ’70.

În urmă cu trei luni, Djokovic a devenit cel mai titrat jucător din circuitul masculin, după ce şi-a trecut în palmares cel de-al 23-lea titlu de Grand Slam la Roland Garros și l-a depăşit pe Rafael Nadal (22).

Cu Australian Open, Roland Garros și US Open cucerite în acest an, Djokovic a devenit primul jucător care se impune în trei turnee majore într-un sezon, în patru rânduri (2011, 2015, 2021, 2023).

Totodată, victoria de la Flushing Meadows l-a readus pe Djokovic pe primul loc în ierarhia mondială a jucătorilor profesionişti. Sârbul își va petrece a 390-a săptămână ca lider mondial, un nou record absolut în tenis.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Pariez pe Ostaș!

Dacă lipsește ceva României actuale este instituția anticipării. Hazardul ne guvernează. Mișcările în cercurile politice sunt predictibile, dar nu proiective. Sigur că nu deplângem...

Pariez pe Ostaș!

Dacă lipsește ceva României actuale este instituția anticipării. Hazardul ne guvernează. Mișcările în cercurile politice sunt predictibile, dar nu proiective. Sigur că nu deplângem...
Ultima oră
Pe aceeași temă