15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportTenis„Nole” Djokovic, demolatorul de recorduri. Sârbul a câștigat titlul la US Open

„Nole” Djokovic, demolatorul de recorduri. Sârbul a câștigat titlul la US Open

Tenismenul sârb Novak Djokovic s-a impus în finala de la US Open și a ajuns la 24 de trofee de Grand Slam câștigate, egalând recordul deținut de Margaret Court.

La 36 de ani, Novak Djokovic continuă să rescrie istoria tenisului mondial. Sârbul și-a trecut în palmares al 24-lea titlu de Grand Slam, după ce l-a învins în finala de la US Open pe rusul Daniil Medvedev, în trei seturi, scor 6-3, 7-6, 6-3.

După ce a ratat ediția din 2022 a Openului American pentru că a refuzat să se vaccineze împotriva Covid-19, Djokovic a revenit la New York și și-a luat revanșa în fața rusului, care îl învinsese în finala disputată în urmă cu doi ani.

Djokovic s-a impus la capătul unui meci care a durat trei ore şi 17 minute. După un prim set câștigat fără probleme de „Nole”, Medvedev și-a ridicat nivelul jocului în actul secund și a avut o minge de break pentru a face 5-3. Djokovic a salvat-o, apoi a anulat o minge de set la 5-6, câştigând în cele din urmă în tiebreak. Sârbul s-a desprins rapid în setul al treilea și a condus cu 3-1 și 5-2, pentru ca în cele din urmă să se impună cu 6-3.

Cu 24 de turnee de Grand Slam câștigate, Djokovic a egalat recordul legendarei jucătoare australience Margaret Court, care reușea această performanță în anii ’70.

În urmă cu trei luni, Djokovic a devenit cel mai titrat jucător din circuitul masculin, după ce şi-a trecut în palmares cel de-al 23-lea titlu de Grand Slam la Roland Garros și l-a depăşit pe Rafael Nadal (22).

Cu Australian Open, Roland Garros și US Open cucerite în acest an, Djokovic a devenit primul jucător care se impune în trei turnee majore într-un sezon, în patru rânduri (2011, 2015, 2021, 2023).

Totodată, victoria de la Flushing Meadows l-a readus pe Djokovic pe primul loc în ierarhia mondială a jucătorilor profesionişti. Sârbul își va petrece a 390-a săptămână ca lider mondial, un nou record absolut în tenis.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă