13.2 C
București
miercuri, 16 octombrie 2024
AcasăSportTenisJaqueline Cristian, „lucky loser” la Ningbo!

Jaqueline Cristian, „lucky loser” la Ningbo!

Jaqueline Cristian a reușit să ajungă direct în turul al doilea al turneului WTA 500 de la Ningbo, deși fusese eliminată în calificări. Românca a profitat de o retragere de ultim moment, obținând astfel o șansă nesperată pe tabloul principal.

Jaqueline Cristian (26 de ani, #73 WTA) a avut parte de noroc la turneul WTA 500 din Ningbo, după ce fusese învinsă în primul tur al calificărilor de Kathinka von Deichmann (30 de ani, #169 WTA), cu scorul de 6-3, 3-6, 4-6. În mod normal, turneul ar fi fost încheiat pentru româncă, însă evenimentele ulterioare i-au schimbat parcursul.

Retragerea favorită a deschis calea pentru Cristian

Miercuri dimineața, favorita principală a competiției, Qinwen Zheng (22 ani, #7 WTA), a anunțat că nu va mai participa la turneu, după ce jucase o finală solicitantă la Wuhan împotriva Arynei Sabalenka. Finala s-a întins pe durata a două ore și 40 de minute, iar Zheng a decis să se retragă pentru a-și păstra condiția fizică.

Locul rămas liber trebuia să fie completat de un lucky loser, însă toate jucătoarele eliminate în turul al doilea al calificărilor nu se mai aflau în zonă. Organizatorii au fost astfel nevoiți să apeleze la Jaqueline Cristian, care pierduse în primul tur, dar era cap de serie 2 în calificări. Astfel, Cristian a primit locul lăsat liber de Zheng și, implicit, a beneficiat de un tur liber (bye) în runda inaugurală.

Provocarea din turul al doilea

Cu toate că a ajuns cu noroc în turul al doilea, Jaqueline Cristian va avea o sarcină dificilă. Românca o va întâlni pe Karolina Muchova (28 ani, #29 WTA), semifinalistă la US Open 2024 și una dintre cele mai în formă jucătoare ale momentului. Cele două s-au întâlnit recent la turneul de la Beijing, pe 30 septembrie, când Muchova a învins-o pe Cristian cu 1-6, 3-6. De altfel, jucătoarea din Cehia conduce cu 2-0 în meciurile directe cu sportiva româncă.

În ciuda dificultăților care o așteaptă, Jaqueline Cristian se poate bucura deja de o reușită importantă. Calificarea în turul al doilea îi aduce un premiu în valoare de 13.950 de dolari și 60 de puncte WTA, un ajutor binevenit pentru a urca în clasamentul mondial.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Seara Palatului Elisabeta dedicată celebrării relaţiilor diplomatice între România şi Confederaţia Elveţiană

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a găzduit, marţi seară, la Palatul Elisabeta, o seară dedicată celebrării relaţiilor diplomatice între România şi Confederaţia Elveţiană, cu...

SUA dă Israelului o lună să îmbunătățească situația din Gaza. Ce se întâmplă cu ajutorul militar

Administrația Biden a transmis Israelului că are la dispoziție o lună pentru a îmbunătăți situația umanitară din Gaza, altfel riscă să-și piardă sprijinul militar...

Doi angajați de la Protecția Copilului au fost trimiși în judecată, pentru comiterea de abuzuri sexuale asupra mai multor minori

Doi angajați de la Protecției Copilului din Mehedinți au fost trimiși în judecată pentru comiterea de abuzuri sexuale asupra mai multor minori, timp de...
Ultima oră
Pe aceeași temă