16.2 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăSportTenisJaqueline Cristian, eliminată de la Guangzhou după o luptă strânsă! 

Jaqueline Cristian, eliminată de la Guangzhou după o luptă strânsă! 

Jaqueline Cristian (74 WTA) a fost eliminată în optimile turneului WTA 250 de la Guangzhou, după ce a pierdut în fața italiencei Lucia Bronzetti (84 WTA) în două seturi echilibrate, scor 7-6 (5), 6-4.

Românca a avut șanse mari să câștige primul set, irosind șase mingi de set, dar a cedat după două ore și 12 minute de joc intens.

Jaqueline Cristian a ratat calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Guangzhou, deși a avut un start promițător în meciul cu Lucia Bronzetti. Românca a început puternic, obținând un break rapid și s-a distanțat la 2-0. Totuși, a pierdut imediat avantajul, permițând adversarei să egaleze la 2-2 și să preia conducerea cu 4-2, după un alt break. Cristian a reușit să revină în set, și a egalat la 4, iar la 5-4 a avut nu mai puțin de șase mingi de set, dar nu a reușit să le fructifice.

Finalul primei manșe a fost extrem de tensionat și echilibrat, game-urile fiind lungi și disputate. Jaqueline a mai avut o șansă de a închide setul la 6-4, dar nu a reușit, iar Bronzetti a dus setul în tie-break după un game câștigat la zero. În tie-break, românca a preluat inițiativa, conducând cu 5-4, dar italianca a revenit spectaculos și a câștigat setul cu 7-6 (5) după o oră și 22 de minute de luptă intensă.

În setul al doilea, oboseala și tensiunea și-au spus cuvântul. După un prim set lung și obositor, Bronzetti a început din nou mai bine, conducând cu 1-0. S-a mers cap la cap pe propriul serviciu până la 3-3, când Jaqueline a obținut un break important și s-a desprins la 4-3. Însă, la fel ca în primul set, românca nu a putut menține avantajul, pierzând imediat serviciul și permițându-i italiencei să egaleze la 4-4.

Momente dificile pentru Jaqueline în Asia

Bronzetti a preluat apoi conducerea cu 5-4 și a pus presiune pe Cristian, care servea pentru a rămâne în meci. Din păcate, Jaqueline nu a reușit să își mai păstreze serviciul și a cedat meciul cu 6-4, încheind astfel parcursul ei la Guangzhou după două ore și 12 minute.

Evoluțiile Jaquelinei Cristian în Asia au fost marcate de fluctuații. După o victorie impresionantă împotriva Barborei Krejcikova la Beijing, românca nu a putut replica acea formă în fața Karolinei Muchova. 

La Wuhan, Cristian a fost eliminată în turul secund de Qinwen Zheng, iar la Ningbo a pierdut în primul tur al calificărilor. Totuși, a avut noroc și a intrat pe tabloul principal ca „lucky-loser”, însă și acolo a fost învinsă rapid de Muchova, care i-a lăsat doar 3 game-uri.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Daniel Paraschiv a marcat primul său gol pentru Real Oviedo! – VIDEO

Daniel Paraschiv, atacantul monitorizat atent de selecționerul Mircea Lucescu, a reușit primul său gol în tricoul lui Real Oviedo, echipa din liga secundă a...

Turismul intern domină majoritatea regiunilor din România, cu excepția București-Ilfov

În 2023, majoritatea regiunilor din România s-au bazat pe turismul intern, având o pondere a turiștilor străini sub 20% din totalul înnoptărilor în unitățile...

Coaliția ajunsă la menopauză – Academia Catavencu

Cum era de așteptat, liberalii s-au frecat, s-au scălâmbăiat, s-au dat de ceasul morții, s-au indignat, s-au ascuns pe după batistuțe și, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă