19.6 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăSportTenisDin rău în mai rău! O fostă campioană de Grand Slam a...

Din rău în mai rău! O fostă campioană de Grand Slam a ajuns la 12 înfrângeri în ultimele 14 meciuri

Sloane Stephens, într-un declin continuu: 12 înfrângeri în ultimele 14 meciuri.

Fosta campioană de Grand Slam, Sloane Stephens, continuă să se confrunte cu o criză de formă sportivă. Jucătoarea americană a suferit încă o înfrângere la turneul WTA 500 de la Guadalajara, ajungând la 12 eșecuri în ultimele 14 meciuri.

O perioadă de coșmar pentru Stephens

Sloane Stephens, care a cucerit trofeul la US Open în 2017 și a fost numărul 3 mondial, traversează una dintre cele mai dificile perioade din cariera sa. Înfrângerea din primul tur de la Guadalajara în fața australiencei Olivia Gadecki (locul 152 WTA), scor 4-6, 3-6, marchează o nouă lovitură dureroasă pentru sportiva de 31 de ani.

Acest eșec face parte dintr-o serie îngrijorătoare, Stephens nereușind să depășească primul tur în ultimele patru turnee. Declinul său a început în primăvara acestui an, după ce părea că își regăsise forma, ajungând în turul 3 la competiții importante precum Australian Open și Indian Wells și cucerind un titlu la Rouen. Totuși, odată cu începutul sezonului pe zgură, Stephens a intrat într-o spirală negativă, câștigând doar două meciuri din ultimele 14 disputate.

În prezent, Stephens ocupă locul 64 în clasamentul mondial și riscă să părăsească top 100 dacă nu va reuși să își îmbunătățească rezultatele. Deși nu are multe puncte de apărat în finalul acestui sezon, lipsa de consistență o poate îndepărta și mai mult de nivelul de performanță pe care l-a atins în trecut.

Cu 8 titluri WTA în palmares și sferturi de finală la toate turneele de Grand Slam, Stephens rămâne o jucătoare cu un potențial imens, dar care, momentan, se află într-un impas dificil de depășit.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Locomotiva unui tren de călători a luat foc într-o gară din Cluj

Un incident grav a avut loc luni, 17 septembrie, pe calea ferată, când un incendiu a izbucnit în locomotiva unui tren de călători care...

Creștere de 4,8% a cifrei de afaceri din industrie în primele șapte luni ale anului

Cifra de afaceri din industrie, atât pe piața internă, cât și pe cea externă, a înregistrat o creștere de 4,8% în primele șapte luni...

O apreciată doctoriță din Iași, găsită decedată în camera de hotel. Decesul este învăluit în mister

O apreciată doctoriță din Iași, care era și profesoară la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, a fost găsită decedată în camera unui...
Ultima oră
Pe aceeași temă