5.5 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSportTenisDaniil Medvedev, victorios în finala turneului ATP de la Miami

Daniil Medvedev, victorios în finala turneului ATP de la Miami

Tenismanul rus Daniil Medvedev a câștigat finala turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce l-a învins în finală pe italianul Jannik Sinner, în două seturi, cu 7-5, 6-3.

Tenismanul rus în vârstă de 27 de ani a cucerit astfel al patrulea său titlu în cinci finale jucate în acest an, după cele de la Rotterdam, Doha şi Dubai. Rusul îi succede în palmares la Miami Open spaniolului Carlos Alcaraz, cel care în urmă cu două săptămâni îi aplica prima înfrângere lui Medvedev în 25 de meciuri, în finala de la Indian Wells.

Titlul de la Miami este al cincilea de categoria ATP Masters 1.000 pentru Medvedev din opt finale jucate şi al 19-lea său trofeu în circuitul profesionist.

Medvedev avea avantajul direct în meciul cu Sinner, cu cinci victorii în tot atâtea confruntări anterioare, dar al şaselea duel s-a jucat mai mult pe plan fizic, italianul resimţindu-se din cauza căldurii şi umidităţii, la 36 de ore după eforturile depuse pentru a-l învinge pe Alcaraz.

În precedenta finală disputată la Miami, în 2021, Daniil Medvedev era învins de polonezul Hubert Hurkacz.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

S-a descoperit ascunzătoarea lui Big Brother de la Bruxelles!

Cititorii noștri sunt deja familiarizați cu ceea ce înțelegem noi prin sintagma “statul de drepți,” un antonim al statului de drept - ființând ca...

Diana Șoșoacă a primit un plic cu o ”substanță granulară” la Senat

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost implicată într-un incident tensionat la Senat, întrucât a primit, în data de 26 februarie 2024, un plic la...

Boom imobiliar în Buzău după desființarea ariei protejate a Pădurii Crâng

Județul Buzău a devenit subiectul unui scandal major în urma desființării pădurii și parcului Crâng, cea mai mare pădure parc din estul Europei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă