27.3 C
București
vineri, 11 octombrie 2024
AcasăSportTenisAryna Sabalenka și Coco Gauff se confruntă în semifinala de la Wuhan!

Aryna Sabalenka și Coco Gauff se confruntă în semifinala de la Wuhan!

Aryna Sabalenka, numărul doi mondial, s-a calificat în semifinale la Wuhan, unde va întâlni pe Coco Gauff, într-un meci considerat de mulți adevărata finală a competiției.

În sferturile de finală, Sabalenka a avut un parcurs eficient, învingând-o pe Magdalena Frech (locul 27 mondial) cu un clar 6-2, 6-2, într-o partidă ce a durat doar o oră și 24 de minute. Deși nu a avut cel mai bun meci la serviciu, reușind doar un singur as și având un procentaj de 53% puncte câștigate cu prima minge, bielorusa a demonstrat o abilitate remarcabilă în gestionarea momentelor cheie, fructificând 5 din cele 6 oportunități de break. Aceasta victorie îi aduce Sabalenka cel de-al 18-lea succes din ultimele 19 partide, performanță care consolidează statutul său de jucătoare de top pe circuitul WTA.

Sabalenka, perioadă excelentă

Sabalenka este dublă campioană la Wuhan, având deja 15 victorii consecutive în acest turneu, o realizare notabilă, dat fiind că competiția nu a avut loc în ultimii ani din cauza pandemiei. Numai Serena Williams a reușit să obțină mai multe victorii consecutive într-o competiție, cu 21 de succese la Roma, 20 la Miami și 19 la Madrid.

Pentru a avansa în finală, Sabalenka o va întâlni pe Cori Gauff, care se află într-o formă excelentă, având 9 meciuri câștigate la rând. Gauff a înregistrat o victorie impresionantă săptămâna trecută, învinsând-o pe Zhang Shuai la Beijing. Cele două jucătoare s-au confruntat de 7 ori până acum, cu un avantaj de 4-3 pentru Gauff, dar Sabalenka a câștigat ultimul meci, disputat în semifinalele Australian Open.

Într-o notă emoțională, Sabalenka a făcut referire la impactul pe care îl are Rafa Nadal asupra sa și asupra altor sportivi, recunoscând că anunțul retragerii lui Nadal a avut un efect profund asupra ei. „Am văzut videoclipul lui de retragere înainte de meciul meu de ieri, a fost foarte emoționant. Nu am plâns, dar aveam lacrimi în ochi. Este o legendă și o inspirație pentru noi toți,” a spus Sabalenka.

Pe lângă aspectele emoționale, Sabalenka își îmbunătățește și poziția în clasamentul WTA. Dacă va câștiga turneul de la Wuhan, se va apropia la mai puțin de 100 de puncte de lidera ierarhiei, Iga Swiatek.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Dinamo, învinsă categoric de Veszprem în Liga Campionilor! Lecție dureroasă de la fostul antrenor Xavi Pascual

Dinamo București a suferit o înfrângere severă în fața echipei maghiare Veszprem HC, scor 36-24, în cadrul etapei din Grupa A a Ligii Campionilor...

Dinamo, învinsă categoric de Veszprem în Liga Campionilor! Lecție dureroasă de la fostul antrenor Xavi Pascual

Dinamo București a suferit o înfrângere severă în fața echipei maghiare Veszprem HC, scor 36-24, în cadrul etapei din Grupa A a Ligii Campionilor...

Călătoriile cu trenul din România se vor prelungi conform unui posibil program pentru 2024-2025

Călătoriile cu trenul din România vor dura mai mult începând cu noul Mers al Trenurilor 2024-2025, conform unei variante de lucru anunțate de CFR....
Ultima oră
Pe aceeași temă