10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportTenisAndy Murray, accidentare gravă la gleznă! Fostul lider mondial se va retrage...

Andy Murray, accidentare gravă la gleznă! Fostul lider mondial se va retrage la finalul acestui sezon

Fostul lider mondial Andy Murray a suferit o accidentare gravă la gleznă în timpul partidei pierdute cu Tomas Machac în turul al treilea al turneului ATP de la Miami și va lipsi de pe teren pentru o lungă perioadă de timp.

Murray a părăsit terenul acuzând dureri puternice, la finalul partidei cu cehul Tomas Machac, care s-a impus în trei seturi: 5-7, 7-5, 7-6 (7/5).

Deşi a continuat să joace şi a fost iniţial optimist în privinţa gleznei, scoţianul, aflat în prezent pe locul 62 în ierarhia mondială, a declarat luni că a suferit o ruptură completă a ligamentului talofibular anterior şi o ruptură aproape completă a ligamentului calcaneofibular.

„O să mă duc la un specialist în glezne, după ce mă întorc (acasă), pentru a-mi da seama de următorii paşi. Este de la sine înţeles că aşa ceva este dificil de primit şi că voi fi indisponibil pentru o perioadă lungă de timp”, a precizat Murray pe Instagram.

Andy Murray, care va împlini 37 de ani în luna mai, s-a confruntat cu numeroase accidentări începând din 2017, fiindu-i montată o proteză metalică la şold în 2019. El a anunţat deja că se va retrage din activitate în acest sezon.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă