25.6 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSportTariceanu va consulta partidele parlamentare pentru fixarea alegerilor europarlamentare

Tariceanu va consulta partidele parlamentare pentru fixarea alegerilor europarlamentare

Liderul PNL Calin Popescu Tariceanu, premierul Romaniei, a facut o declaratie de presa la finalul sedintei Biroului Politic Central al partidului din aceasta dimineata, in care a declarat ca astazi va lansa invitatia catre partidele parlamentare, pentru consultari, iar pana joi va dori sa organizeze aceste consultari, transmite Antena 3.

Tariceanu: Partidul National Liberal, in conformitate cu atitudinea politica pe care a adoptat-o din 1990, este nu numai unul dintre pivotii principali ai aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, dar isi doreste mai mult de atat; isi doreste un proiect european puternic, o Uniune Europeana cu o puternica componenta politica, care sa fie capabila sa aiba un rol de jucat in problemele de politica externa, in problemele de securitate la nivel mondial. Prin urmare, dorim ca ea sa fie capabila sa aiba instrumentele necesare de a juca acest rol in domenii precum politicile de aparare si de securitate, in domenii de politica externa sau, daca vreti, foarte pe scurt spus, vrem o Uniune Europeana cat mai puternica. Si acesta este mesajul pe care noi dorim sa-l dam, si acest mesaj sunt convins ca este in asentimentul multora dintre romani, in asentimentul majoritatii romanilor.

Dorim, prin urmare, sa afirmam in mod clar acest punct de vedere, iar eu ca prim-ministru voi initia in aceasta saptamana consultari cu partidele politice parlamentare. Voi dori sa invit presedintii partidelor si liderii grupurilor din senat si din camera, pentru a discuta acest subiect, pentru a putea, in final, sa formulam o pozitie din partea Romaniei si, de asemenea, cu aceasta ocazie, nu voi ezita sa propun spre discutie si tema datei alegerilor pentru Parlamentul European, care este o obligatie pe care ne-am asumat-o si pe care trebuie sa o ducem la indeplinire pana la finele acestui an.

Prin urmare, astazi voi lansa invitatia catre partidele parlamentare, si pana joi voi dori sa organizez aceste consultari.

De asemenea, voi face o discutie separata cu membrii Comisiei Parlamentare de Politica Externa si Afaceri Europene tot pe subiectul solutiilor care sa duca la iesirea din impas, pe proiectul tratatului constitutional.

Acesta a fost subiectul politic important. In rest, am discutat probleme, hai sa zicem, de natura interna. Vom avea o delegatie permanenta la sfarsitul lunii care va trasa in principal organizatiilor noastre principalele linii de actiune pe perioada verii la nivel politic, pentru ca sigur ca trebuie sa ne pregatim pentru alegerile pentru Parlamentul European si, totodata, vreau ca organizatiile noastre sa se axeze mai mult, in mesajul lor politic, pe dezbaterea problemelor care sunt pe agenda cetateanului.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Suspendare drastică pentru fotbalistul care și-a mușcat adversarul de gât!

Atacantul Milutin Osmajic, de la Preston North End, a primit o suspendare de opt meciuri, după ce a mușcat de gât un adversar în...

Suspendare drastică pentru fotbalistul care și-a mușcat adversarul de gât!

Atacantul Milutin Osmajic, de la Preston North End, a primit o suspendare de opt meciuri, după ce a mușcat de gât un adversar în...

Barcelona ia în considerare întoarcerea lui Neymar pe Camp Nou!

Marca și Sport anunță că FC Barcelona lucrează la întoarcerea lui Neymar, atacantul brazilian care a avut o carieră de succes la club catalan...
Ultima oră
Pe aceeași temă