20.3 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăSportTariceanu sugereaza ca ar accepta anticipatele

Tariceanu sugereaza ca ar accepta anticipatele

Partidele din coalitia majoritara se coordoneaza cu greu si nu au reusit marti seara sa impuna discutarea rapoartelor TVR si SRR in Parlament la sedinta de ieri. In conditiile in care UDMR si PC nu prea au sprijinit coalitia, dezbaterea s-a amanat pentru saptamana viitoare, dand castig de cauza dorintei PSD de a trage de timp. In aceste conditii, premierul Calin Popescu Tariceanu a sugerat ca ar putea accepta varianta anticipatelor.

Se pare ca totul a fost provocat de nemultumiri ale UDMR, referitoare la faptul ca nu a fost suficient sprijinita pentru promovarea legii minoritatilor. In aceste conditii, coalitia nu numai ca a pierdut o saptamana, dar pe ordinea de zi au fost trecute doar rapoartele TVR si SRR, nu si raportul comisiei “de ancheta”. “In aceste conditii vom fi in situatia de a-i schimba pe Nicolau si Seuleanu avand baza legala, dar nu si motivatia”, comentau nemultumiti parlamentarii coalitiei.
Marti seara, la sedinta Biroului Permanent al Coalitiei premierul Tariceanu si-a exprimat nemultumirea fata de prestatia slaba a liberalilor din conducerea Camerelor care nu au stiut sa se organizeze. De asemenea, Tariceanu a fost nemultumit de faptul ca partenerii coalitiei nu pun umarul la schimbarile dorite. Tariceanu a cerut ca Nastase si Vacaroiu sa fie schimbati “pana la sfarsitul actualei sesiuni”. “Daca nu rezolvati situatia din Parlament, adica nu suntem in stare sa avem castig de cauza in privinta proiectelor noastre, va trebui sa luam masuri”, a fost afirmatia premierului Tariceanu. “Ce masuri?” au intrebat unii membri ai conducerii PNL. “Ei, le stiti voi foarte bine, cele pe care nu le-am acceptat pana acum”. Tariceanu si-a exprimat nemultumirea si fata de faptul ca unul din senatorii liberali a votat impotriva legii minoritatilor, provocand tensiuni cu UDMR. De altfel, respectivul a fost sever criticat.
Pentru a evita surprizele, conducerea PNL a decis ca saptamanile viitoare parlamentarii liberali nu vor avea voie sa lipseasca de la Parlament in zilele de 14, 20 si 22 iunie.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă