21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportTăriceanu, despre protestele de duminică: Este corect ca agenda unui guvern să...

Tăriceanu, despre protestele de duminică: Este corect ca agenda unui guvern să o facă strada? Președintele Iohannis neagă ordinea constituțională punându-se în mijlocul unor manifestanți

Președintele Senatului și copreședintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că numărul persoanelor care au protestat, săptămâna trecută, în semn de nemulțumire față de OUG privind grațierea și modificarea codurilor penale, este redusă în raport cu numărul persoanelor care au ieșit la vot în 11 decembrie.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, marţi, la Antena 3, că reprezentativitatea celor care au protestat împotriva ordonanţelor privind graţierea şi modificarea codurilor penale este redusă în raport cu cei care au votat la alegerile din 11 decembrie şi l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis neagă ordinea constituţională.

În cadrul unei emisiuni Antena 3, Călin Popescu Tăriceanu s-a întrebat retoric dacă este corect „ca agenda unui guvern să o facă strada”.

„Sunt foarte respectuos cu dreptul cetăţenilor de a manifesta în stradă. Singura chestiune la care vreau ca toţi să reflectăm este legitimitatea şi reprezentativitatea. Este corect ca agenda unui guvern să o facă strada? Poate să fie şi 100.000 de persoane. Care este reprezentativitatea unei asemenea manifestaţii?”, a afirmat șeful Senatului.

În ceea ce privește participarea președintelui Iohannis la protestele de duminică, Tăriceanu l-a acuzat pe șeful statului că „neagă ordinea constituțională”.

„Este foarte periculos ce face preşedintele. Neagă ordinea constituţională punânu-se în mijlocul unor manifestanţi. Astfel se înfrânge ordinea de drept, firească. Dăm o valenţă hipertrofiată manifestaţiei de stradă”, a mai spus el.

 Peste 20.000 de persoane au protestat, duminică seara, în mai multe orașe din țară, în semn de nemulțumire față de OUG privind grațierea și modificarea codului penal și de procedură penală.

Pe aceeași temă:

 Manual de deturnare a manifestaţiilor. Manipularea PSD: 30 de lei pentru un câine adus la protest

Televiziunea aflată în sfera de influenţă a Partidului Social Democrat au prezentat manifestațiile de duminică seară, la care au participat aproape 40.000 de oameni, ca pe o ameninţare la stabilitatea României.


Premierul Grindeanu, despre protestele la OUG privind grațierea: Într-o democrație normală, fiecare om are dreptul la opinie, atâta timp cât respectă legea

Fiecare om are dreptul la o opinie, într-o democrație, atâta timp cât respectă legea, a declarat premierul Sorin Grindeanu, marți seara, întrebat despre protestele care au avut loc, în țară, ca reacție la OUG privind grațierea și modificarea Codurilor penale.


 FOTO + VIDEO. Manipulări la RomâniaTV. Cum au reacționat internauții când au aflat că “s-a plătit 30 de lei pentru fiecare câine” prezent la protest

În timpul protestelor de aseară din București, televiziunile au transmis minut cu minut ceea ce se întâmplă în stradă. Dar la România TV, prezentatoarea a transmis că s-au împărțit 100 de lei de adult, 50 de lei de copil și… 30 de lei de câine.


 VIDEO. Președintele Klaus Iohannis, în mijlocul protestului de la Universitate: Zeci de politicieni cu probleme penale vor să slăbească statul de drept, este inadmisibil

“Am venit aici, în Piața Universității, asemeni miilor de români, ca să-mi arat indignarea că o gașcă de oameni politici vrea să schimbe legislația, vrea să schimbe statul de drept. Sunt zeci de politicieni cu probleme penale. Este inadmisibil”, a spus Iohannis în Piața Universității.


 

FOTO + VIDEO. Proteste de amploare în toată țara, față de legea grațierii. În București, 30.000 de români au scandat în fața sediului PSD: ”Dragnea, nu uita, așteptăm și cartea ta”. Klaus Iohannis, baie de mulțime în Piața Universității. Dragnea a acuzat o lovitură de stat. Cioloș: Oamenii au idealuri

Aproximativ 40.000 de persoane au ieșit în stradă, duminică, în întreaga țara, ca să-și arate nemulțumirea față de legea grațierii și de modificarea Codurilor Penale, pe care le pregătea Guvernul Grindeanu săptămâna trecută.


 

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Mesaje de Florii 2024 // Cele mai frumoase urări pe care le puteți face sărbătoriților

Mesaje de Florii 2024// Duminica Floriilor este celebrată cu o săptămână înainte de Paște, adică pe 28 aprilie, și este un prilej de sărbătoare...
Ultima oră
Pe aceeași temă