15.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSportTăriceanu despre dosarul Vosganian: Şi reducerea TVA la pâine este un complot

Tăriceanu despre dosarul Vosganian: Şi reducerea TVA la pâine este un complot

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, luni, în plen, că procurorul de caz care a instrumentat dosarul lui Varujan Vosganian poate considera ca fiind complot, pe aceeaşi logică, şi reducerea TVA la pâine aprobată de Guvern, relatează Mediafax.

Citeşte şi Senatul, scut pentru Vosganian. Ministrul spune că e pregătit să-şi dea demisia de onoare

„Vreau să-i semnalez procurorului de caz următorul lucru: Guvernul a luat recent decizia de a micşora TVA la pâine. Această decizie favorizează industria pâinii, păi să se pornească la treabă pentru că este un complot mare, care vizează o parte mare din economie şi, ca atare, ministrul de Finanţe, ministrul Bugetului ar trebui sigur puşi sub anchetă, da?”, a afirmat Tăriceanu.

Liberalul a susţinut că este obligaţia sa nu numai morală, dar şi politică, de a interveni în subiectul legat de solicitarea DIICOT în cazul Vosganian, întrucât a fost prim-ministru la acea vreme.

„Fără nicio ezitare la vremea respectivă am aprobat nota pe care ministrul Vosganian a supus-o atenţiei Guvernului, pe baza căreia a luat deciziile care se impuneau pe cale de consecinţă. Decizii care, doresc să subliniez, erau şi atunci considerate şi astăzi decizii de politică economică. Nimic altceva, nicio componentă penală”, a declarat Tăriceanu.

Fostul premier a susţinut că Vosganian nu este învinuit pentru fapte penale, ci pentru decizia de politică economică de a subvenţiona un sector economic.

„Este cel puţin datoria mea, dacă nu a întregului Senat, să ceară Procurorului general şi CSM să se aplece cu seriozitate asupra acestor aspecte (…) Nu-l apăr pe colegul meu Varujan Vosganian sau pe ministrul senator Vosganian, apăr aici un principiu, şi anume, principiul neimixtiunii puterii judecătoreşti în legislativ”, a susţinut Tăriceanu.

Cele mai citite

Revoluția subterană a lui Nicușor Dan „îngroapă” 45 de km de conducte noi

Primarul Capitalei a reamintit că anul trecut au fost reabilitate țevi pe o lungime de 50 de km Într-o postare pe Facebook, primarul Nicușor...

Andrea Capone, fost fotbalist al lui Cagliari, a murit la 43 de ani

Italia este în doliu după decesul subit al fostului fotbalist Andrea Capone, care s-a stins din viață la doar 43 de ani, în urma...

Top 10 cele mai mari bănci după active în S1/2024: Banca Transilvania, BCR şi CEC Bank domină clasamentul

În primul semestru din 2024, sectorul bancar românesc a înregistrat o creștere semnificativă a activelor, majoritatea instituțiilor din top 10 raportând avansuri considerabile comparativ...
Ultima oră
Pe aceeași temă