10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportTăriceanu, despre cererile DNA în cazul Șova: Este o solicitare inedită

Tăriceanu, despre cererile DNA în cazul Șova: Este o solicitare inedită

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, referitor la cererile Direcţiei Naţionale Anticorupţie trimise Senatului, că este ”o solicitare inedită”, însă a precizat că Senatul va furniza acele documente în cazul Şova, informează Mediafax.

Citește și: DNA cere acte suplimentare de la Senat, în cazul lui Dan Șova. Reacția politicianului

”Sunt două solicitări din partea DNA care practic formulează către Senat o cerere de transmitere a înscrisurilor, documentele referitoare la dosarul 122/2014 şi aşa cum e normal în astfel de czuri, o astfel de solicitare intră în discuţia Biroului Permanent. Probabil că Biroul Permanent va cere un punct de vedere comisiei juridice şi sigur că vom trata în mod oficial şi procedural această solicitare”, a spus Tăriceanu.

 Preşedintele Senatului a spus că nu ştie despre ce este vorba în solicitările DNA şi de aceea este util punctul de vedere al comisiei juridice.

”Este o solicitare inedită, aş spune, până în momentul de faţă, dar cred că în spiritul colaborării interinstituţionale, pentru că Parlamentul trebuie să arate că este o instituţie transparentă şi care respectă legalitatea, nu există niciun fel de oprelişte, din punctul meu de vedere, pentru a furniza toate documentele relevante în acest caz”, a mai afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut preşedintelui Senatului, prin două cereri, toate înscrisurile întocmite de această Cameră, privind urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a senatorilor în funcţie, în 2014 şi 2015, o altă cerere vizând documentele în cazul senatorului Dan Şova.

<![CDATA[www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/flowplayer';document.write('’ + ‘ript>’);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(” + ‘ript>’);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/playernew/singleplayer_auto/6d6197796c57327b7d8e8ebbb1f043ab/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));]]>

Cele mai citite

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă