19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportTariceanu: "Cooptarea PSD la guvernare este raul cel mai mic!"

Tariceanu: „Cooptarea PSD la guvernare este raul cel mai mic!”

Intr-un interviu acordat de premierul Calin Popescu Tariceanu unui cotidian central, acesta vorbeste despre faptul ca seful statului nu isi respecta obligatiile din fisa postului.
Calin Popescu Tariceanu s-a plans de atacurile la care a fost supus PNL de catre Traian Basescu, Theodor Stolojan si Elena Udrea. El s-a referit la acuzatiile referitoare la grupurile de interese: “Este un act de impostura morala sa vorbesti despre astfel de grupuri, dar in acelasi timp sa ai ca subalterni oameni care au facut sau fac afaceri suspecte pe spinarea statului”, spune autorul biletelului catre presedinte in favoarea amicului-patron. Primul ministru a apreciat ca presedintele Romaniei trebuie sa mentina echilibrul, nu sa critice “dimineata, la pranz si seara” Guvernul.  “Problema aparuta in ultimii doi ani de zile vine din refuzul constant al presedintelui de a se conforma obligatiilor cuprinse in fisa postului. Amestecul in politica interna a partidelor, criticarea permanenta a Guvernului, tentativele de imixtiune in politica economica, presiunile asupra sistemului judecatoresc, subordonarea totala a serviciilor de informatii sunt rezultatele unui sistem de gandire. Am fost pusi in situatia de a reciti Constitutia si de a constata ca echilibrul puterilor in stat s-a depreciat”, a spus Tariceanu.
Premierul a repetat ca Alianta este “in moarte clinica”, dar a adaugat ca “Traian Basescu tot incearca sa scoata aparatele din priza”. Calin Popescu Tariceanu considera ca, daca moare Alianta, atunci renaste FSN: “PD si PNL pot sa obtina o majoritate parlamentara la viitoarele alegeri doar daca raman impreuna. Daca PD se transforma in adversarul PNL, atunci nu poate fi gandita o formula de guvernare care sa excluda PSD. Iar cooptarea PSD la guvernare este raul cel mai mic. Pentru ca putem avea si scenarii de-a dreptul exotice, cu PNG sau PRM la putere. Cat despre existenta unor adversari ai Aliantei din PNL, asta este o mostra de manipulare orchestrata tocmai de cei care vor sa-i indeparteze pe liberali de democrati”.
Tariceanu l-a criticat pe Basescu si pentru declansarea scandalului biletelului: “Traian Basescu s-a erijat in autoritate morala si s-a substituit autoritatii judecatoresti. Nu a fost nimic ilegal, iar asta a recunoscut-o chiar seful statului. Traian Basescu jongleaza cu jumatati de adevar si minciuna, iar aici este esenta imposturii de care vorbeam mai devreme. Traian Basescu a vopsit semaforul in verde, ca sa poata trece strada cand este rosu. Asta nu insemna ca respecta regulile de circulatie”.
Tariceanu l-a acuzat pe Basescu de “minciuna prin omisiune”, care “tot minciuna este, oricat balet logic s-ar face pe aceasta tema”. “Am auzit despre «grupurile ilegitime», «atentatul la interesul national», «telefoanele ascultate», «stenogramele sedintelor CSAT», «informarile de la SRI» doar in discursurile presedintelui. Nu este suficient! Ele trebuie sa ajunga la Parchet si, daca este cazul, in justitie. Daca Traian Basescu detine dovezi pentru acuzatii atat de grave, este obligat de lege sa le dea mai departe. Iar, daca vorbeste fara dovezi, doar pentru a poza in primul justitiar al tarii, atunci avem de-a face cu noi manifestari ale unei campanii electorale care umfla procentele presedintelui, dar arunca in ridicol institutia prezidentiala”, a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă