17.7 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSportTariceanu cheama partidele la Palatul Victoriei maine

Tariceanu cheama partidele la Palatul Victoriei maine

Premierul Calin Popescu Tariceanu se va consulta cu partidele parlamentare maine, incepand cu ora 16.30, la Palatul Victoriei, se arata intr-un comunicat remis presei.

Principalele teme ale agendei discutiilor, atat cu reprezentantii partidelor parlamentare, cat si cu membrii comisiilor din Senat si Camera Deputatilor pentru politica externa si afaceri europene, sunt fixarea datei alegerilor europarlamentare si stabilirea pozitiei oficiala a Romaniei in ceea ce priveste reforma tratatului constitutional al Uniunii Europene.

Consiliul European se va intruni, joi si vineri, la Bruxelles, pentru a definitiva discutiile incepute la reuniunea Consiliului Afaceri Generale si Relatii Externe (CAGRE) al UE, de duminica si luni. Prezent la CAGRE, ministrul de Externe Adrian Cioroianu a subliniat ca Romania, care a ratificat textul tratatului anterior aderarii sale la UE, poate accepta 'dintr-un spirit de compromis' varianta unui tratat redus la esential.

Pe de alta parte, EUobserver afirma ca "sefii diplomatiei UE au convenit sa scoata din text simbolurile UE precum steagul albastru cu 12 stele si imnul Uniunii, doar moneda euro ramanand ca element comun."

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă