7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSportTăriceanu a luat act de demisia lui Vâlcov din funcţia de senator

Tăriceanu a luat act de demisia lui Vâlcov din funcţia de senator

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că instituţia pe care o conduce va lua act de demisia lui Darius Vâlcov din funcţia de senator, nefiind necesar un vot, conform Mediafax.

“A fost primită demisia ( lui Darius Vâlcov-nr,) şi Senatul va lua cunoştinţă de ea. Aceasta este procedura, nu există nimic deosebit. La demisie nu există vot de aprobare sau respingere, se ia act”, a precizat Tăriceanu.

Citeşte şi: UPDATE: Darius Vâlcov rupe legăturile cu viaţa politică

În cursul zilei de luni, Vâlcov a expediat la Senat demisia din poziţia de parlamentar. Darius Vâlcov era senator din 2012, fiind ales în colegiul uninominal 1 din Circumscripţia electorală nr.30 Olt.

De asemenea, Vâlcov şi-a trimis luni demisia din formaţiunea social-democrată la filiala PSD Olt, au precizat pentru MEDIAFAX surse politice.

Fostul titular al portofoliului Finanţelor se află în arest preventiv, după ce a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile de primar, senator şi ministru.

Darius Vâlcov a avut două mandate de primar la Slatina, din 2004 până în 2012. În 27 martie 2012, Darius Vâlcov şi-a anunţat demisia din PDL, partid al cărui membru a fost din anul 2000. Astfel, el a fost eliberat din funcţia de primar în 28 martie 2012, printr-un ordin al prefectului. La alegerile din iunie 2012, Darius Vâlcov a fost reales primar al Slatinei cu peste 80 la sută din voturi, dar a renunţat la funcţie câteva luni mai târziu, respectiv în decembrie 2012, când a fost ales senator de Olt din partea PSD.

Din august 2014 şi până în decembrie 2014, Darius Vâlcov a fost ministru delegat pentru Buget, iar de la sfârşitul anului trecut şi până în 20 martie 2015 a fost ministru al Finanţelor Publice

Cele mai citite

Curtea Supremă a SUA se va sesiza în problema imunității penale invocate de Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite(SUA) a acceptat miercuri să se sesizeze în problema imunităţii penale invocate de Donald Trump şi să o examineze la...
00:01:01

Un oficial al JO Paris 2024 spune că nu este nevoie de aer condiționat în satul atleților

Un oficial al JO Paris 2024 i-a asigurat săptămâna aceasta pe concurenți că apartamentele din satul atleților sunt adaptate la temperaturile verii, pe fondul...

Erdogan se oferă pentru o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean

Președintele turc Tayip Recep Erdogan a declarat că Ankara continuă să susțină o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean și este gata să ofere o...
Ultima oră
Pe aceeași temă