19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportTandemul anti-Tariceanu

Tandemul anti-Tariceanu

» Ludovic Orban sau Crin Antonescu s-ar putea retrage din cursa pentru fotoliul de presedinte al PNL. Cel retras ar urma sa-l sustina pe celalalt. Taberele liberale se pozitioneaza pentru batalia de la congresul din martie.

In cursa pentru presedintia PNL si-au anuntat candidatura actualul lider, Calin Popescu Tariceanu, si vicepresedintii Ludovic Orban si Crin Antonescu. Ludovic Orban a admis sambata, la scoala de iarna a studentilor liberali, ca tactica ar putea fi schimbata, afirmand ca s-ar putea intampla ca el sau Crin Antonescu sa isi retraga candidatura pentru presedintia PNL in vederea sustinerii celuilalt. El a mai precizat ca intentioneaza sa se gandeasca la acest lucru.
Intrebat de ce actualul lider al partidului, Calin Popescu Tariceanu, nu trebuie sa mai ramana in fruntea PNL si care este oferta tandemului Antonescu-Orban, vicepresedintele liberal a replicat ca nu exista nici un tandem. "Nu raspund de ce nu trebuie sa mai fie Tariceanu presedinte. Nu stiu la ce tandem va referiti. Raspunsul e simplu: partidul a obtinut 18,5% dupa o guvernare, cred ca partidul poate sa se gandeasca la un obiectiv mai important, si anume castigarea alegerilor. Orice formula de conducere ar rezulta din congres, PNL are forta de a-si atinge acest obiectiv. Oferta e un raspuns lung si nu putem sa ne dezvaluim strategia… Nu exista nici un tandem, nu mai spuneti tandem, asa ceva exista la dans", a sustinut Orban. Taberele liberale isi pun la punct strategia. Vicepresedintele liberal Norica Nicolai a anuntat ca il sustine pe Crin Antonescu pentru sefia liberalilor. Ea a precizat ca la congresul extraordinar din martie va candida pentru o functie de vicepresedinte si ca sustine infiintarea unei functii de prim-vicepresedinte si mentinerea actualei formule a BPC. Norica a anuntat ca detaliile vor fi discutate in cadrul unei noi intalniri a comisiei pentru statut. "Asteptam acum propunerile din tara, erau doar opt organizatii care facusera propuneri si nu mi se pare corect sa nu am o majoritate relevanta de optiune. Mergem insa pe ideea de a mentine pentru Biroul Politic Central aceeasi formula de sapte plus sapte vicepresedinti regionali, acelasi numar de membri in Birou", a aratat Nicolai. si deputatul Relu Fenechiu a anuntat, sambata, ca doreste sa candideze pentru un nou mandat de vicepresedinte. El sustine varianta de modificare a statutului, prin care partidul sa aiba 15 vicepresedinti. Fenechiu a instaurat blocajul in filiala Suceava. Mai multi membri ai Delegatiei Permanente Teritoriale a PNL Suceava au fost refuzati de Fenechiu cand au cerut, sambata, votarea unui mandat pentru delegatii organizatiei care vor participa la Congresul Extraordinar din 21-22 martie, precum si stabilirea persoanei pe care o vor sustine la sefia PNL. Presedintele interimar al organizatiei municipale PNL Suceava, Alexandru Baisanu, a afirmat ca ar fi gresit daca s-ar da un vot pentru o anumita persoana intrucat, in cazul in care aceasta nu ar fi aleasa presedinte al formatiunii, organizatia ar avea de suferit. Relu Fenechiu si-a motivat refuzul prin faptul ca nu se poate da un mandat delegatilor la congres in contextul in care nu au fost anuntate toate candidaturile.

Tariceanu ii mustra pe liberali
Liderii liberali care se duc sa discute in public cu mass-media problemele interne legate de congres fac "o imensa greseala", iar dezbaterile de acest gen pot duce la pierderea alegerilor, a afirmat liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu. "Nu am nici un fel de jena sa consider o imensa greseala din partea celor care stau si se duc si discuta in public cu mass-media despre cum o sa fie congresul, cati o sa ne alegem, daca o sa fim 15, 24, 104, ce o sa zica ala, ce-o sa zica alalaltul. Nu-i intereseaza, din pacate pentru noi, pe cetateni acest lucru. Pe cetateni ii intereseaza daca gasesc un loc de munca, daca au cu ce isi plati ratele sau ce manca", a spus Tariceanu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă