17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSportT. Ungureanu: Ponta s-a decis să întruchipeze statuia vie a mitocăniei

T. Ungureanu: Ponta s-a decis să întruchipeze statuia vie a mitocăniei

Eurodeputatul PDL Traian Ungureanu comentează pe blog declaraţia lui Victor Ponta despre faptul că preşedintele Băsescu îşi căuta „sticla pe jos” la consultările de la Cotroceni, spunând că liderul PSD este „statuia vie a mitocăniei” şi că el este „mitocanul numărul 1 al PSD”, nu Marian Vanghelie, relatează NewsIn.

„Am crezut mereu că dl. Marian Vanghelie e nedreptăţit. Acum a apărut dovada. Dl. Vanghelie a fost declarat în mod repetat Mitocanul nr.1 al PSD şi, în consecinţă, al României. Titlul e neavenit. Dl. Vanghelie trebuie să returneze imediat medalia adevăratului cîştigător: Victor Ponta”, scrie Ungureanu.

„Acum cîteva zile, Victor Ponta s-a detaşat net în campion. Recordul a fost stabilit după convorbirile de la Palatul Cotroceni. Victor Ponta s-a prezentat acolo cu reputaţia celui mai infantil personaj public român în viaţă. Ponta n-a dezamăgit. Propunerea de redeschidere a crizei economice prin provocarea urgentă a unei crize politice a confirmat imaturitatea naturală, totală şi fatală a liderului PSD.

Victor Ponta a reuşit să facă din imaturitate un detaliu înecat în lipsa de educaţie. Numitul înec s-a produs pe uscat, la Alexandria, în cursul unei adunări la care Victor Ponta a încercat să se exprime politic. Ponta a descris întîlnirea de la Cotroceni, sugerînd că era treaz, în timp ce . Nimic despre starea lui Crin Antonescu, cel de-al treilea participant”, mai spune eurodeputatul, care adaugă că „dacă acest gen de declaraţii definesc trezia lui Ponta, atunci de o mie de ori mai bine alcoolic”.

Potrivit lui Ungureanu mitocănia este caracteristica principală a lui Ponta. ” Mitocănia lui Ponta are, într-adevăr, ceva cu totul special. (…)Mitocănia lui Ponta e mai mult. E, de fapt, tot. Căci Ponta face din mitocănie înlocuitorul propriei persoane. Acolo unde alţii gîndesc, au ceva de spus, contrazic, au umor sau observaţii critice, Ponta e mitocan.

Mitocănia lui Ponta e plenară şi e silită să fie aşa de absenţa unei persoane notabile. De aici, agresivitatea personajului care se simte dator să fie grobian pentru că se ştie lipsit de valoare şi argumente. Nesiguranţa profundă a lui Ponta e mascată de ofensiva unei mitocănii perpetue. În cele din urmă, persoanjul e victima propriei imaturităţi. Nefiind clădit din nimic şi pentru nimic, Ponta s-a decis să întruchipeze statuia vie a mitocăniei”, concluzionează pedelistul.

El îi taxează şi pe a analiştii care au găsit scuze pentru limbajul lui Ponta, în special pe Cristian Pârvulescu. „Am aşteptat cîteva zile reacţiile la tezele de la Alexanrtia. Inutil. Poate cu o excepţie care nu face decît să adeverească ascensiunea putrefacţiei publice. Crisitan Pîrvulescu a găsit de cuvinţă să se aplice analitic asupra enunţului Pontic.

Rezultatul: < Prăbuşirea limbajului public nu se datorează domnului Ponta. Preşedintele Băsescu şi-a adus o contribuţie importantă>. Aşadar: comentînd porecăria lui Ponta, Pîrvulescu descoperă că limbajul public s-a prăbuşit dar acest fapt grav nu are legătură cu porcăria lui Ponta pe care Pîrvulescu tocmai o comentează ci e, mai degrabă, de pus în sarcina lui Băsescu. Cu Prîvulescu analist, gîndirea îşi caută integritatea pe jos”, mai scrie Ungureanu, parafrazându-l pe Ponta.

„Cu Ponta lider, România îşi va căuta norocul şi mai jos. La subsol”, conchide eurodeputatul.

Cele mai citite

Ludovic Orban și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale: „Candidatura mea vreau să însemne un mesaj de încredere şi speranţă“

Ludovic Orban, președintele Partidului Forța Dreptei, și-a anunțat luni candidatura la alegerile prezidențiale din acest an. El va reprezenta alianța politică formată din Partidul...

Opt mașini au fost avariate de prăbușirea unui zid în Sectorul 3 al Capitalei

Un zid dezafectat din Sectorul 3 a căzut peste opt maşini parcate, la intersecţia străzii Ticuş cu Aleea Ilioara. „La data de 16 septembrie, în...

George Pușcaș a dat cărțile pe față în urma scandalului de națională! „Vreau să clarific totul!”

În ultimele zile, au circulat speculații despre o posibilă plecare a lui George Pușcaș din cadrul echipei naționale a României. Atacantul a ieșit în...
Ultima oră
Pe aceeași temă