16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportSulfina Barbu a exclus femeile de la o dezbatere din Parlament

Sulfina Barbu a exclus femeile de la o dezbatere din Parlament

Deputata PDL Sulfina Barbu a invitat doar bărbaţi la o dezbatere care are loc astăzi, privind proiectul de lege a cotei obligatorii pentru desemnarea femeilor drept candidaţi în alegerile parlamentare. Argumentul deputatei: puterea de decizie aparţine oricum parlamentarilor bărbaţi, pentru “cifrele ne arată că bărbaţii sunt reprezentanţi în Parlament în procent de aproximativ 90%”.

Oana Băluţă, şefa Centrului de Dezvoltare Curriculară şi Studii de Gen FILIA, i-a trimis o scrisoare de protest Sulfinei Barbu, apreciind ironic că a fost invitată la o dezbatere la care nu i se permite să participe.

“Întotdeauna mi-am dorit ca altcineva să ia decizii în locul meu. Mă bucur că mă eliberaţi de această povară. De ce să-mi obosesc eu căpşorul cu „cestiuni” importante precum reprezentarea politică?! (…) Este drept, bărbaţii reprezintă oricum majoritatea parlamentară. Ei trebuie convinşi.  

Să simt vreo urmă de desconsiderare pentru că m-aţi pus în situaţia de a vă convinge că este dreptul meu să mă pronunţ în legătură cu o decizie care îmi va influenţa reprezentarea intereselor, că aşa este democratic, că cele excluse au avut vocea lor în alte părţi ale lumii atunci când s-a adus în dezbaterea politică tema subreprezentării femeilor, că la nivel teoretic ori în planul acţiunii politice este deopotrivă nedrept şi imoral să-i ignori ori să împiedici explicit anumite persoane să participe la consultări?”, scrie Oana Băluţă.

Ironia este că Sulfina Barbu este şefa Organizaţiei de Femei din PDL, iar ONG-ul Filia este, cel puţin la nivel de principiu, de acord cu un astfel de proiect legislativ.    

“Vă mulţumesc pentru că mă împiedicaţi să-mi pierd timpul făcând lobby pentru iniţiativa dumneavostră. (…) Vă mulţumesc pentru că dumneavoastră în calitate de reprezentată a cetăţenilor consideraţi că democraţia este deschisă şi femeilor şi pentru că încercaţi să o faceţi prietenoasă respectandu-i principiile de bază”, îi mai scrie şefa FILIA Sulfinei Barbu.

Cele mai citite

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă