15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSportStolojan, reclamat pentru acţiunile Transgaz: Ţin minte că le-am declarat, verific acasă

Stolojan, reclamat pentru acţiunile Transgaz: Ţin minte că le-am declarat, verific acasă

Theodor Stolojan, reclamat de Agenţia Naţională de Integritate la Parchetul General pentru fals în declaraţii pentru că nu şi-a declarat veniturile obţinute din acţiunile cumpărate de la Transgaz, se declară nesigur în privinţa omisiunii de a-şi declara acţiunile la Transgaz.

“Eu cred că le-am declarat. Eu aşa ţin minte că am făcut o anexă în care le-am declarat. O să verific acasă, că am păstrat declaraţiile, şi o să văd (…) Nu m-au chemat la ANI, nu am avut nicio discuţie. Eu am obligaţia să declar o dată pe an, la sfârşitul anului. În luna mai 2013 am obligaţia să fac declaraţia pentru anul anterior, 2012”, a spus europarlamentarul PDL pentru Gândul.

Mai târziu, într-o declaraţie pentru Realitatea TV, Stolojan a precizat că a trecut în declaraţii doar situaţia sa financiară pe 2011, iar acţiunile de la Transgaz au fost cumpărate în 2012. “Am completat declaraţia corect la 31 decembrie 2011. Acţiunile în cauză le-am cumpărat în mai 2012. Era vorba de averea pentru anul 2011. Eu am cumpărat acţiunile în 2012 şi noi avem obligaţia să ne declarăm în fiecare an, în luna mai, veniturile pe anul precedent (…) Din păcate, nu am primit nicio înştiinţare, nicio scrisoare”, a precizat el.

Stolojan este acţionar la Transgaz din 13 aprilie 2012. Pe 14 mai 2012, la momentul în care s-au plătit dividendele, europarlamentarul a încasat, pentru 2012, suma de 58.896,23 de lei net.

Europarlamentarul Theodor Stolojan, membru PDL, este acuzat de ANI de fals în declaraţii pentru că nu şi-a trecut în declaraţiile de avere şi de interese completate la data de 25 mai 2012 acţiunile la Transgaz Mediaş, în cazul său fiind sesizat Parchetul ICCJ.

Citeşte şi: ANCHETA DE AMPLOARE ANI. Câţi bani nu poate justifica Vanghelie şi cum a “uitat” Stolojan de acţiunile de 94.000 de euro de la Transgaz. Vezi şi lista baronilor locali incompatibili

“Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, de către Theodor Dumitru Stolojan, deputat în Parlamentul European”, informează ANI într-un comunicat.

Conform, Agenţiei, în urma evaluărilor, s-a constatat existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, de către Theodor Dumitru Stolojan, întrucât nu a menţionat în declaraţiile de avere şi de interese, completate la data de 25.05.2012, acţiunile deţinute la Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale “TRANSGAZ” S.A. Mediaş, a căror valoare la data completării declaraţiilor era de aproximativ 94.000 euro, încălcând astfel prevederile art. 292 din Codul Penal.

ANI afirmă că Stolojan a fost informat la 21.02.2013 despre declanşarea procedurii de evaluare în cazul său.

Stolojan a fost ales europarlamentar la data de 12 iunie 2009.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă