13.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSportStolojan cere demisia lui Tariceanu si alegeri anticipate

Stolojan cere demisia lui Tariceanu si alegeri anticipate

Presedintele Partidului Liberal Democrat (PLD), Theodor Stolojan, a declarat, vineri, la finalul consultarilor de la Cotroceni, ca exista doua solutii pentru rezolvarea situatiei politice actuale: demisia Guvernului Tariceanu si motiunea de cenzura. Potrivit lui Stolojan, "solutia corecta pentru Romania o reprezinta alegerile anticipate", care nu sunt dorite insa de PNL si PSD. PLD nu va accepta sa faca parte 'dintr-un guvern format pe alte baze decat cele de centru-dreapta, care sa poata promova mai departe reformele pe baza carora Traian Basescu a castigat alegerile in 2004', a spus Stolojan.

O palma pentru Melescanu

Liderul Partidului Liberal Democrat, Theodor Stolojan, s-a referit, la inceputul discutiilor cu presedintele Traian Basescu, si la declaratiile ministrului apararii, Teodor Melescanu, privind o posibila colaborare militara cu Rusia, considerate de liberal-democrat drept una dintre 'gafele' actualului cabinet.
Traian Basescu l-a completat, spunand ca unii politicieni considera ca rusii nu au stat suficienti ani prin Romania.
Presedintele le-a spus liberal-democratilor ca, prin invitarea lor la consultari, nu a vrut sa incalce cutuma potrivit careia la astfel de discutii vin doar partidele parlamentare. El a precizat ca trebuia sa poarte o convorbire cu PLD tinand cont de faptul ca a nominalizat acest partid pentru formarea unui guvern alaturi de PD si PNL.
Traian Basescu a sustinut ca actualul executiv nu functioneaza in concordanta cu aspiratiile romanilor, iar asupra lui planeaza 'suspiciunea ca puterea se exercita de grupuri din afara guvernului, fie ca este vorba despre grupul domnului Patriciu, fie de grupul Fenechiu, de la Iasi, sau de multe alte influente'.
Seful statului a afirmat ca guvernul PNL-UDMR nu are o sustinere mai mare de 20% in Parlament si are un 'acord netransparent' cu PSD.

Cele mai citite

Washingtonul are semnale că Teheranul pregătește „ceva serios” la adresa Israelului

„Nu atacați, pentru că, de data asta, Israelul nu va mai riposta simbolic, ca în aprilie”. Este avertismentul adresat de Washington regimului ayatollahului de...

Washingtonul are semnale că Teheranul pregătește „ceva serios” la adresa Israelului

„Nu atacați, pentru că, de data asta, Israelul nu va mai riposta simbolic, ca în aprilie”. Este avertismentul adresat de Washington regimului ayatollahului de...

Ligia Deca: Avem mare nevoie de profesori care să predea știință, tehnologie, inginerie sau matematică

Ministrul Educației a încurajat studenții, la început de an universitar, să urmeze o carieră în sistemul de învățământ Ministrul Educației, Ligia Deca, a fost prezentă...
Ultima oră
Pe aceeași temă