6.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSportUPDATE. Stelian Tănase cere SRI să îşi retragă ofiţerii acoperiţi din TVR

UPDATE. Stelian Tănase cere SRI să îşi retragă ofiţerii acoperiţi din TVR

Preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune i-a trimis o scrisoare directorului interimar al SRI, generalul-locotenent Florian Coldea, în care cere retragerea ofiţerilor acoperiţi din Televiziunea Publică.  "În urma recentelor declaraţii ale domnului George Maior, fost director al SRI, prin care a afirmat, indirect, că Serviciul Român de Informaţii are ofiţeri acoperiţi în presă, vă solicit să dispuneţi retragerea acestora din cadrul Televiziunii Române", a scris Stelian Tănase în scrisoare, informează Mediafax.

CITEŞTE ŞI  Şi-a dat demisia George Maior sau a fost demis​

Stelian Tănase a mai spus că apelul său vine în completarea demersurilor pe care le-a făcut deja în interiorul Televiziunii Române. El aminteşte că a declarat public că, în şedinţa Consiliului de Administraţie al SRTv din 22 septembrie 2014, le-a cerut membrilor CA ca, în cazul în care sunt cumva agenţi acoperiţi printre ei, să ia în considerare retragerea din Consiliu.

Stelian Tănase mai spune în scrisoare că Televiziunea Română trebuie să funcţioneze independent. "Domnul George Maior, în calitate de director general al Serviciului Român de Informaţii, a declarat că identitatea ofiţerilor acoperiţi din presă nu va fi aflată niciodată, deoarece «e vorba de ofiţeri acoperiţi şi de secrete de stat». Prin urmare, vă solicit retragerea ofiţerilor acoperiţi din Televiziunea Română, care trebuie să funcţioneze independent şi să ofere cetăţenilor informaţii corecte şi echidistante", precizează Stelian Tănase.+

Eram obligat ca director să fac un asemenea demers în urma declaraţiei lui bineînţeles", a spus Stelian Tănase pentru Mediafax. Întrebat dacă are informaţii privind existenţa unor astfel de ofiţeri acoperiţi în TVR, Stelian Tănase a răspuns: "Nu. Problema este că, atunci când vorbeşti, totdeauna ţi se spune: «X este spion, este agent, este ceva». Problema este ce probe ai. Eu am cerut instituţiei abilitate în România, în urma declaraţiei lui Maior, care a fost directorul SRI, să-şi retragă spionii din TVR (…) Eram obligat ca director să fac un asemenea demers, în urma declaraţiei lui bineînţeles".

Pe de altă parte, Stelian Tănase s-a referit şi la demersul său din 2014 prin care le-a cerut membrilor CA al TVR să se retragă, dacă sunt agenţi sub acoperire. Atunci, Tănase afirma că demersul său este determinat de "scandalul Turcescu".

Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă