10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportȘtefan Radu scrie istorie pentru Lazio. Ce record a bătut fundașul român

Ștefan Radu scrie istorie pentru Lazio. Ce record a bătut fundașul român

Radu a fost utilizat în 62,5% din minutele meciurilor lui Lazio, indică studiul ce ţine cont de partidele disputate între 1 ianuarie 2010 şi 15 ianuarie 2019.

Cu procentajul său, Radu este pe locul 23 în cele cinci campionate mari de pe continent, el jucând 21.080 minute în Serie A în tricoul lui Lazio, echipa la care evoluează din ianuarie 2008.

Pe primul loc este Steve Mandanda, portarul francez care a disputat 84,2% din minutele de joc ale lui Olympique Marseille în Ligue 1.

Unul din fraţii goalkeeperului lui OM, Parfait Mandanda, a evoluat în a doua parte a sezonul trecut pentru Dinamo Bucureşti.

La capitolul jucători de câmp, primul este Lionel Messi, vedeta Barcelonei, cu un procentaj de 83,4%.

Cazul unic al lui Athletic Bilbao, cu toţi jucătorii născuţi în Ţara Bascilor sau formaţi pe plan local, reiese din aproape toţi indicatorii analizaţi, notează CIES. În ce o priveşte pe FC Barcelona, se observă că succesele acestei echipe sunt legate în mare măsură de calităţile excepţionale ale unor jucători formaţi la club, ca Lionel Messi, Xavi, Andres Iniesta, Gerard Pique sau Sergio Busquets.

Dacă banii înseamnă mai mult ca oricând, şi alţi factori sunt importanţi. “Stabilitatea loturilor decurgând dintr-o bună planificare strategică, precum şi capacitatea cluburilor de a pune în valoare cele mai mari talente formate la nivel local şi de a stimula un puternic sentiment de apartenenţă în rândul tuturor părţilor implicate (jucători, staff, suporteri etc.) rămân criterii de reuşită chiar în mediul hipercomercial şi globalizat de astăzi”, afirmă studiul CIES.

Iată cum se prezintă, în prim sa parte, clasamentul celor mai utilizaţi jucători la nivel de club în aceste deceniu:

Steve Mandanda (Olympique Marseille), procent minute: 84,2%; număr de minute: 28.419
83,4% Lionel Messi (FC Barcelona) 28.309
80,9% Stephane Ruffier (Saint-Etienne) 27.232
77,1% David de Gea (Manchester United) 25.814
76,6% Thomas Muller (Bayern Munchen) 23.023
74,2% Sergio Ramos (Real Madrid) 25.172
72,8% Marek Hamsik (Napoli) 24.570
72,6% Vitorino Hilton (Montpellier) 24.507
71,3% Samir Handanovic (Inter Milano) 24.080
71% Diego Godin (Atletico Madrid) 24.138

Cele mai citite

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...

Gabriela Szabo, ambasadoarea ediției din acest an a UVT Liberty Marathon

Campioana olimpică și multipla campioană mondială la atletism Gabriela Szabo, declarată timp de zece ani la rând cea mai bună atletă a României, va...
Ultima oră
Pe aceeași temă