13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialOscar Pistorius a fost ELIBERAT. Cât a stat la închisoare pentru uciderea...

Oscar Pistorius a fost ELIBERAT. Cât a stat la închisoare pentru uciderea Reevei Steenkamp

Campionul paralimpic Oscar Pistorius a fost eliberat din închisoare, după doar un an de detenție din cei cinci, la care fusese condamnat pentru uciderea prietenei sale Reeva Steenkamp. El își va continua arestul la domiciliu.

Atletul va sta la locuinţa unchiului său Arnold Pistorius de la Pretoria, a afirmat Anneliese Burgess, purtătoarea de cuvânt a familiei, conform Mediafax.

Oscar Pistorius a fost condamnat, la 21 octombrie 2014, la cinci ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de omor din culpă în procesul în care era acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp.

Judecătoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Pistorius la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc.

Sportivul a decis să nu conteste sentinţa primită. Însă procesul campionului paralimpic sud-african va fi rejudecat în apel, în luna noiembrie, la cererea Parchetului.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal, la 14 februarie 2013, pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni.

 

Cele mai citite

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...
Ultima oră
Pe aceeași temă