9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialOscar Pistorius a fost ELIBERAT. Cât a stat la închisoare pentru uciderea...

Oscar Pistorius a fost ELIBERAT. Cât a stat la închisoare pentru uciderea Reevei Steenkamp

Campionul paralimpic Oscar Pistorius a fost eliberat din închisoare, după doar un an de detenție din cei cinci, la care fusese condamnat pentru uciderea prietenei sale Reeva Steenkamp. El își va continua arestul la domiciliu.

Atletul va sta la locuinţa unchiului său Arnold Pistorius de la Pretoria, a afirmat Anneliese Burgess, purtătoarea de cuvânt a familiei, conform Mediafax.

Oscar Pistorius a fost condamnat, la 21 octombrie 2014, la cinci ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de omor din culpă în procesul în care era acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp.

Judecătoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Pistorius la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc.

Sportivul a decis să nu conteste sentinţa primită. Însă procesul campionului paralimpic sud-african va fi rejudecat în apel, în luna noiembrie, la cererea Parchetului.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal, la 14 februarie 2013, pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni.

 

Cele mai citite

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...
Ultima oră
Pe aceeași temă