10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportSoftul pentru alegerile prezidentiale, achizitionat azi, costa 5.361.593 lei, fara TVA

Softul pentru alegerile prezidentiale, achizitionat azi, costa 5.361.593 lei, fara TVA

Autoritatea Electorala Permanenta a precizat vineri, pentru NewsIn, ca a fost incheiat contractul pentru achizitionarea soft-ului pentru centralizarea rezultatului alegerilor prezidentiale cu operatorul economic S.C. Siveco S.A. – S.C. Net Consulting, in valoare de 5.361.593 lei, fara TVA.

Contractul priveste "realizarea sistemului de proceduri si instrumente software de prelucrare a datelor si editarea de rapoarte necesare centralizarii rezultatelor votarii pentru alegerea Presedintelui Romaniei", fiind obtinut de S.C. Siveco S.A. si S.C. Net Consulting.

Valoarea totala a contractului este de 5.361.593 lei, fara TVA, care include atat valoarea aplicatiei informatice necesare, cat si valoarea asistentei tehnice asigurata 24 din 24 de ore in cele 49 de locatii din intreaga tara pe toata durata desfasurarii etapei de centralizare a rezultatelor votarii in cele doua tururi de scrutin, mai precizeaza AEP.

La alegerile europarlamentare din 2009 AEP a platit catre SC Siveco Romania SA  340.000 euro, fara TVA, pentru softul destinat centralizarii rezultatului alegerilor, in timp ce, la europarlamentarele din 2007, Institutul National de Statistica a platit catre SC Net Consulting pe acelasi program 252.000 de euro.

La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008, soft-ul pentru centralizarea si interpretarea datelor a costat AEP 5.822.080 lei, fara TVA. Firma castigatoare a contractului a fost TeamNet International, membra a grupului Asesoft, la care actionar majoritar este omul de afaceri Sebastian Ghita.

Alegerile locale din iunie 2008 au scos din bugetul de stat pentru programul informatic de centralizare a rezultatelor scrutinelor suma de 2.130.817 lei, fara TVA, contractul fiind atribuit firmei SC Siveco Romania SA.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă