5.8 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSportŞOC în PNL: Chiliman se gândeşte "serios" să demisioneze din partid: Decizia...

ŞOC în PNL: Chiliman se gândeşte “serios” să demisioneze din partid: Decizia lui Antonescu e comică, pot să fac şi campania lui. Vezi reacţiile politicienilor

UPDATE 5: Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat, luni, că, pentru prima oară, după 20 de ani de când este membru PNL, ia în considerare “în mod foarte serios” demisia din partid.

“Decizia de astăzi este comică pentru mulţi dintre cei care se uită la noi dar poate fi fatală pentru PNL. Este comică pentru că nu are niciun temei statuar. Aţi observat şi dumneavoastră că domnul Crin Antonescu nu a furnizat niciun argument pentru demiterea mea. Îi reamintesc faptul că mă pot ocupa şi de campania mea, şi de campania pe Bucureşti şi de campania dumnealui,” a spus luni Chiliman într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi Chiliman: Iau în considerare foarte serios demisia din PNL

UPDATE 5: Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că înlocuirea lui Andrei Chiliman de la conducerea organizaţiei PNL Bucureşti este motivată de negocierea candidaturilor USL pentru Bucureşti, adăugând că obiectivul prioritar al acestuia trebuie să fie Primăria Sectorului 1, relatează Mediafax.

Citeşte şi Antonescu: Obiectivul prioritar al lui Chiliman trebuie să fie candidatura la Primăria Sectorului 1

UPDATE 4: Deputatul liberal Ludovic Orban a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că decizia schimbării din funcţie a preşedintelui PNL Bucureşti, Andrei Chiliman, este una profund nedreaptă, el apreciind că o astfel de măsură va afecta performanţa partidului în alegeri, la nivelul Capitalei.

Citeşte şi Ludovic Orban: Sunt stupefiat de schimbarea lui Chiliman, e o greşeală politică

UPDATE 3: Andrei Chiliman a demisionat din PNL, după ce a fost înlocuit, luni, la şefia PNL Bucureşti.

Citeşte şi Chiliman, demisie din PNL

UPDATE 2: Înlocuirea liderului filialei PNL Sector 4 vine după ce, în 31 martie, Geani Dinu declara, pentru MEDIAFAX, că PNL Sector 4 nu negociază politic cu Popescu-Piedone, care este un candidat impus, menţionând că organizaţia îl va susţine pe acesta “atât cât se va putea”.

“PNL Sector 4 nu negociază politic cu Popescu-Piedone, care este un candidat impus. Îl vom susţine atât cât se va putea. De negocieri politice cu Popescu-Piedone nici nu poate fi vorba, deoarece a demonstrat că este un om lipsit de orice fel de credibilitate”, spunea Geani Dinu.

Citeşte şi Quintus: Plecarea lui Chiliman din PNL ar fi “o greşeală şi pentru partid şi pentru cariera lui”

În replică, preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, în 2 aprilie, că liberalii vor susţine candidatura lui Cristian Popescu Piedone din partea USL la Primăria Sectorului 4.

“Îl voi ajuta pe domnul Geani să înţeleagă unde este domnul Piedone”, mai spunea Antonescu.

 

UPDATE: Potrivit surselor citate, decizia înlocuirii lui Chiliman este motivată de neînţelegerile cu PSD referitoare la candidatul USL pentru Primăria Sectorului 6.

De asemenea, în şedinţa Biroului Politic Central al PNL s-a mai decis şi înlocuirea preşedintelui interimar al filialei liberale de la sectorul 2, Dan Cristian Popescu, cu Adrian Neacşu, precum şi a liderului filialei de la sectorul 4, Geani Dinu, cu Daniel Chiţoiu. Neacşu şi Chiţoiu vor avea şi ei mandate interimare, au precizat sursele citate.

Deciziile urmează a fi validate şi în şedinţa Consiliului Naţional Executiv al PNL care urmează să se desfăşoare după şedinţa BPC.

 

Conducerea PNL a decis, luni, înlocuirea lui Andrei Chiliman la şefia organizaţiei PNL Bucureşti şi l-a numit interimar la conducerea filialei pe Eugen Nicolăescu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse liberale.

Conform surselor citate, decizia a fost luată în şedinţa BPC al PNL de luni.

Andrei Chiliman rămâne candidatul PNL pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1 şi se va concentra în perioada următoare pe campania electorală, au precizat aceleaşi surse.

Cele mai citite

Germania ar putea intra în recesiune

PIB-ul Germaniei va creşte cu doar 0,2% în acest an, a declarat ministrul german de finanţe, Robert Habeck, potrivit zf.ro. Noile prognoze sunt mult mai...

FSB acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

Serviciile de securitate ruse (FSB) au acuzat miercuri British Council, agenţia britanică pentru educaţie şi cultură, de colectarea de informaţii militare de la refugiaţii...

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu nu au luat o decizie privind un candidat comun PNL PSD la Primăria Capitalei

Liderii coaliţiei, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, încă nu au luat o decizie privind un posibil candidat comun PNL şi PSD la Primăria Capitalei...
Ultima oră
Pe aceeași temă