5.6 C
București
vineri, 15 noiembrie 2024
AcasăSportInterviu cu Ruxandra Dragomir: „Simona e dezavantajată la US Open“

Interviu cu Ruxandra Dragomir: „Simona e dezavantajată la US Open“

Simona Halep a ieșit pentru al doilea an la rând din primul tur la US Open, dar acum a stabilit și un record negativ, fiind prima favorită principală din istoria turneului care părăsește competiția în manșa inaugurală. Tenismena din România a avut o răbufnire de orgoliu doar în setul al doilea, când a revenit de la 0-3 și a avut două mingi consecutive de 5-4 pe serviciul său, însă, per total, jocul său a fost sub așteptările tuturor. Singura veste bună este că românca va rămâne pe primul loc WTA și după ultimul turneu de Grand Slam al anului. „Nu joc niciodată cel mai bun tenis al meu la US Open, chiar dacă am ajuns în sferturi sau semifinale“, a fost declarația rămasă în coadă de pește pe care Halep a dat-o la conferința de presă. La o zi după eșecul liderului mondial, „România liberă“ a discutat cu Ruxandra Dragomir, fost număr 15 WTA, care a vorbit deschis despre contraperformanța lui Halep.

 R.L.: Cum vi s-a părut meciul Simonei?

Ruxandra Dragomir: Uff, mi-e greu, sincer, să comentez un meci după ce Simona pierde. Mie, sincer, mi s-a părut obosită, așa cum a fost și în finala de la Cincinnati pe care a pierdut-o. Chiar m-am bucurat când s-a retras de la New Haven, am crezut că va veni cu forțe proaspete. Pe de altă parte, și Kanepi a jucat foarte bine și trebuie să-i dăm și ei credit. Totuși, începutul părea promițător, Simona a câștigat primul game, dar apoi a cedat ușor setul. În setul al doilea a revenit foarte bine de la 3-0 și mă gândeam că va reuși să o întoarcă, așa cum face ea de obicei când scapă din situații-limită în fața unor jucătoare mai puțin experimentate și familiarizate cu victorii împotriva unor jucătoare din Top 10, așa cum este Kanepi. Estona este o jucătoare bună, dar nu într-atât încât să o învingă pe Simona.

 

Nu e de acord cu gestul lui Halep

În setul al doilea, Simona a dat cu racheta de pământ până a rupt-o…

Da, am văzut și frustrarea sa. Personal, nu îmi place să o văd nervoasă și că sparge racheta; bănuiesc că nimănui nu-i place starea aceasta de nervi. Totuși, m-am gândit că ea a mai făcut lucrul acesta de câteva ori și chiar a reușit să revină și să câștige după ce s-a răcorit puțin. Din păcate, n-a reușit de data aceasta.

 Vă așteptați vreun moment că poate să iasă din primul tur, așa cum s-a întâmplat anul trecut, când a eliminat-o Maria Șarapova?

Nu m-am gândit la asta și cred că nu se aștepta nimeni. Bănuiesc că cei care joacă la pariuri sunt foarte triști în momentul acesta, că nu a pariat probabil nimeni pe Kanepi. Totuși, fata asta a jucat foarte bine și, în contextul oboselii care a fost evidentă la Simona, uite că a reușit să câștige.

 Credeți că a greșit Halep ducându-se la Cincinnati după ce a câștigat la Montreal?

Acum, știți cum este, noi orice spunem suntem subiectivi. Eu mă gândesc că la stilul de joc al Simonei, care nu este o jucătoare puternică, să termine punctele sau meciurile într-un timp scurt, programul încărcat poate fi un dezavantaj uneori. Ea muncește foarte mult și când bate cu 6-1, 6-1, joacă minimum o oră jumătate poate chiar două. Este evident că ești obosită dacă joci două turnee la rând – pe unul îl câștigi, iar apoi joci în finală. De aceea v-am spus că m-am bucurat că s-a retras de la New Haven, pentru că am crezut că își va reveni din punct de vedere fizic. Ea ne poate spune însă cel mai bine ce anume a afectat-o, dacă a fost obosită sau nu.

 Când liderul mondial este învins de jucătoarea aflată pe locul 44 ce concluzie ar trebui să tragem?

În Top 50, valorile sunt foarte apropiate. Ca dovadă că mai multe jucătoare s-au succedat pe primul loc în ultima perioadă. Cred că este cam prima oară în istoria tenisului feminin când numărul 1 s-a schimbat foarte des. Acum iată că Simona a trecut de 40 de săptămâni de când este pe primul loc și este foarte bine că a rezistat atât. Așadar, valorile sunt foarte apropiate, iar cine reușește să își păstreze nivelul mental ridicat pentru mai multe turnee la rând, aceea câștigă poziția de număr 1. Simona a reușit acest lucru, dar, din păcate, sunt și zile mai proaste. Haideți să considerăm această zi ca fiind una proastă.

 

Ingredientele unei înfrângeri

 OK, dar de ce a zis Simona la conferința de presă că nu joacă niciodată cel mai bun tenis al său la US Open?

Ea are dreptate. Nu știu dacă este vorba de încredere, dar la nivelul la care a ajuns ar trebui să fie mai încrezătoare în forțele ei, în faptul că poate să câștige împotriva oricui pe orice suprafață. Sunt însă absolut convinsă că suprafața de la US Open o dezavantajează, pentru că este o suprafață rapidă, dar totodată acolo mingea sare foarte mult. Nu este ca la Australian Open, unde este un rebound ace, iar mingea, chiar dacă sare destul de mult, vine mai încet și cu mult efect. Ei bine, la US Open, ea vine foarte rapid și sare mult, iar Simona, fiind o jucătoare scundă, este dezavantajată. Ați văzut, Kanepi este o jucătoare în forță, care lovește tare, a plimbat-o
pe tot terenul, iar lucrul acesta a deranjat-o vizibil pe Simona. Desigur, e un pic aiurea să vorbim despre numărul unu că nu-i place să joace pe o anumită suprafață, pentru că ea ne-a demonstrat că poate juca pe orice suprafață, dar într-o zi proastă și jucând cu o jucătoare atât de puternică cum este Kanepi, se poate ajunge la acest deznodământ.   

Cele mai citite

Zona Euro, tot mai în urmă față de SUA în cursa economică

Economia zonei Euro continuă să piardă teren în fața Statelor Unite, potrivit unui raport al Comisiei Europene publicat vineri. Prognoza de creștere pentru Zona Euro...

Economia României accelerează în T3, dar rămâne sub așteptări: PIB-ul crește cu 1,1%

Economia românească a înregistrat o creștere de 1,1% în trimestrul al treilea al anului 2024, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS)....

Președintele României a promulgat legea pentru achiziția a 32 de avioane F-35, în valoare de 6,5 miliarde de dolari

Președintele României a semnat legea privind achiziția a 32 de avioane F-35, un contract evaluat la 6,5 miliarde de dolari, la care se adaugă...
Ultima oră
Pe aceeași temă