10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportSeverin, despre trimiterea în judecată: Istoria mă va absolvi

Severin, despre trimiterea în judecată: Istoria mă va absolvi

Europarlamentarul Adrian Severin a declarat că a luat la cunoştinţă de comunicatul DNA privind trimiterea sa în judecată, că este vorba despre o înscenare şi că îşi va continua activitatea parlamentară, transmite Mediafax.

În acest context, Severin a spus că are “un deşert de traversat” şi că este convins că istoria îl va absolvi.

Citeşte şi Europarlamentarul Adrian Severin, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă

“Am luat la cunoştinţă comunicatul DNA prin care se anunţă trimiterea mea în judecată sub diverse acuzaţii. Întrucât argumentele în susţinerea acuzaţiilor respective nu mi-au fost încă aduse la cunoştinţă, nu am cum face comentarii asupra fondului acestei decizii. Ceea ce ştiu şi ceea ce pot spune este ceea ce s-a întâmplat în realitate: 1. Nu am depus nici un amendament contra unei sume de bani sau a altui avantaj oferit mie în acest sens. 2. Nu am intervenit în procesul legislativ pentru a determina depunerea amendamentului respectiv, şi nici nu l-am depus ca atare. 3. Nu am cerut bani sau alte avantaje materiale pentru a-mi îndeplini sau a nu-mi îndeplini atribuţiile parlamentare”, susţine Severin.

El aminteşte că a încheiat un contract de consultanţă cu o firmă care s-a dovedit a fi fictivă, contract pentru care a primit aprobarea Parlamentului European şi pe care l-a executat exclusiv în calitate de consultant.

“Asupra celor întâmplate se va discuta în faza următoare a procedurii, care este publică. Cu acest prilej sper că faptele vor putea fi cunoscute şi înţelese corect de toţi cei interesaţi. Repet că avem de a face cu o înscenare pusă la cale de persoane care au acţionat ca agenţi provocatori şi cu o motivaţie politică. Cauza pentru care, din câte se pare, DNA nu a reuşit să deosebească aparenţa creată cu rea credinţă de realitate rămâne a fi stabilită. În continuare îmi voi desfăşura activitatea în exercitarea mandatului meu, participând în paralel la procesul judiciar, în încercarea de a face lumină în această cauză. Nu vreau să speculez asupra deznodământului acestui proces. Ştiu că am un deşert de traversat. Sunt convins însă, că istoria mă va absolvi”, scrie Severin.

Europarlamentarul Adrian Severin a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză de luare de mită şi trafic de influenţă, după ce ar fi acceptat să primească 100.000 de euro pentru a depune amendamente în comisiile de specialitate ale PE, în sprijinul intereselor unor presupuse firme.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă