19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportSesiune extraordinara pe 13 august

Sesiune extraordinara pe 13 august

Camera Deputatilor va analiza cererea de incepere a urmaririi penale in cazul fostilor ministri Adrian Nastase si Miron Mitrea, solicitata de presedintele Traian Basescu. De asemenea, alesii vor lua in discutie consecintele inundatiilor din Moldova.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a hotarat ieri, cu 5 voturi pentru si 3 voturi impotriva, convocarea sesiunii extraordinare a Camerei pe data de 13 august, cu doua puncte pe ordinea de zi: situatia inundatiilor si avizul inceperii urmaririi penale a fostilor ministri Adrian Nastase si Miron Mitrea. Voturile pentru le-au apartinut lui Bogdan Olteanu (PNL), Kelemen Hunor (UDMR), Cornel Popa (PNL), Lucian Bolcas (PRM) si Dan Radu Rusanu (PNL), iar impotriva s-au pronuntat Ioan Munteanu (PSD), Valer Dorneanu (PSD) si Daniela Popa (PC), care ar fi dorit ca sesiunea sa aiba loc la sfarsitul lunii august.

 

PD-L a fost reprezentat de liderul de grup, Cristian Radulescu, dar el nu a avut drept de vot, atat Ioan Olteanu, cat si Gheorghe Albu fiind plecati in concediu. "Nu sunt in tara si nu am putut participa la sedinta pentru ca am fost anuntat din scurt. Oricum, votam pentru convocarea sesiunii", ne-a declarat Gheorghe Albu. Presedintele Basescu le-a cerut luni presedintilor celor doua Camere organizarea unei sesiuni extraordinare pentru avizarea urmaririi penale a unor fosti ministri si actuali parlamentari pentru a remedia deficientele invocate de Comisia Europeana privind Justitia.

 

Este a doua solicitare similara trimisa de presedinte Legislativului, prima facand referire si la necesitatea reexaminarii Legii Curtii de Conturi. Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat ieri ca, prin solicitarea de convocare a unei sesiunii extraordinare pe tema avizelor, seful statului creeaza un risc suplimentar in luarea deciziei. "Daca am fi asteptat decizia Curtii Constitutionale, era posibil ca cererea de urmarire penala sa se ia cu o majoritate mai restransa. Deocamdata suntem obligati sa aplicam Regulamentul Camerei si, pana pe 17 septembrie cand se va pronunta Curtea, majoritatea ceruta pentru adoptarea cererii de incepere a urmaririi penale este de doua treimi", a aratat Olteanu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă