13.6 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Șercan: Noi suspiciuni de plagiat în cazul Kovesi

Jurnalista Emilia Șercan scrie pe site-ul pressone.ro că a descoperit noi suspiciuni de plagiat în cazul tezei de doctorat a lui Kovesi. 

„Astfel, paragrafe întregi de la paginile 21–24 ale tezei semnate de Laura Codruța Kövesi sunt reproduse, fără ghilimele, din volumul I al cursului”Combaterea crimei organizate”, semnat de chestorul de poliţie Damian Miclea şi apărut în 2004 la Editura Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Inclusiv notele de subsol din lucrarea lui Damian Miclea sunt preluate de şefa DNA în teza sa”, arată Șercan. 

Ea afirmă că pasajele preluate de Kovesi in teza ei au fost plagiate, în teza ei de doctorat, şi de Loredana Radu, nepoata lui Gabriel Oprea şi fosta avocată a lui Victor Ponta.

„O altă suspiciune vizează pagina 31 din teza de doctorat a Laurei Codruţa Kövesi.

Aici apar două paragrafe preluate din articolul „Cooperarea internațională în prevenirea și combaterea criminalității”, selecție și traducere din documentarul de fond al Conferinței ministeriale internaționale privind crima organizată transnațională, ECOSOC, desfășurată la Napoli în 21-23 octombrie 1994.

Articolul a fost publicat în Buletinul de Informare și Documentare al Ministerului de Interne nr. 3/1995”, mai relatează articolul din pressone.ro

 

Ultima oră
Pe aceeași temă