12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportSenatorii si-au facut planul de cadouri pana-n 2010

Senatorii si-au facut planul de cadouri pana-n 2010

Daca la capitolul legiferare senatorii nu dau pe branci, au totusi o disponibilitate fantastica de a alege cadourile pe care le vor face oficialilor straini si romani cu care se vor intalni. Si nu au gusturi rele. Alesii au pus ochii pe baticuri, cravate, brelocuri, pixuri, stilouri, portvizite si altele, numai bune pentru a impresiona oficialitatile straine.
Pentru anul acesta se vor comanda aproximativ 30 de blocuri de cristal gravate cu imaginea Senatului, care vor costa 60 milioane lei. Apoi vor mai cumpara 100 de platouri din "tabla argintata” gravate si ele cu imaginea institutiei, pe care vor cheltui 25 milioane. De aici sarim direct la cele 100 de brelocuri imprimate cu sigla Parlamentului, numai bune de agatat la gaicile pantalonilor senatoriali. Acestea vor costa 15 milioane de lei. Si cum parlamentarii sunt prin excelenta suflete poetice sensibile, la traditiile neamului au mai trecut pe lista de cadouri "obiecte de arta populara mestesugareasca”, pe care vor da 30 milioane lei, si "obiecte din sticla sau portelan”, in valoare de 15 milioane lei.
Facand o adunare simpla, toate cadourile senatoriale pentru acest an vor costa 180 milioane lei.
Pe de alta parte, alesii damboviteni dau dovada de o mare capacitate de a face strategii. Asa ca si-au facut planul de cadouri pana in anul 2010. Si cum chelului tichie de margaritar ii trebuie, vor comanda cravate, baticuri, butoane pentru jachete, ace pentru cravata, portvizite din piele, insigne din metal aurit sau argintat, brelocuri, pixuri, stilouri, coupe-papier si altele, toate imprimate cu sigla sau imaginea grafica a aripii Senatului.
La toate acestea se adauga o Constitutie editata in limbile franceza si engleza, prezentata intr-o caseta de argint, machete din portelan ale Palatului Parlamentului, plachete cu imaginea institutiei, platouri argintate, blocuri de cristal si un CD-ROM ce va contine "turul virtual al Palatului Parlamentului”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă