21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportSenator PNL despre Comisia Roşia Montană: Dăm aparenţa democraţiei unor decizii luate...

Senator PNL despre Comisia Roşia Montană: Dăm aparenţa democraţiei unor decizii luate deja în birou

Senatorul PNL Cristian Bodea spune despre Comisia specială parlamentară Roşia Montană că încearcă să dea „o aparenţă de democraţie unor decizii pe care miniştrii le iau prin birouri” şi „să se prefacă a dezbate ceea ce deja, de fapt, s-a bătut în cuie”, transmite Mediafax.

Senatorul PNL Cristian Bodea a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că „se poartă un teatru al comisiilor parlamentare, o mascaradă a comisiilor de specialitate”.

„Rostul acestor comisii este să se prefacă a dezbate ceea ce deja, de fapt, s-a bătut în cuie”, a afirmat senatorul, potrivit căruia inclusiv comisia pentru regionalizare „s-a prefăcut că a căutat soluţiile cele mai potrivite pentru reorganizarea administrativ-teritorială, dar a găsit fix cele opt regiuni care existau”.

Cristian Bodea consideră că PSD, care are cuvântul decisiv în guvernare, „joacă un joc periculos în asemenea mascarade”, pentru că oamenii nu pot fi „prostiţi la nesfârşit”.

În opinia senatorului PNL, dacă guvernanţii vor să ia decizii în ce priveşte subiectele controversate precum exploatarea aurului şi gazelor de şist sau regionalizarea trebuie să organizeze dezbateri sincere.

„Vrem doar să dăm o aparenţă de democraţie unor decizii pe care miniştrii le iau prin birouri. Aşa s-a vrut şi cu Roşia Montană, atâta doar că PNL a refuzat să mai joace în această mascaradă”, referindu-se la faptul că liberalii şi-au exprimat public părerea legată de proiectul minier şi au adoptat chiar o decizie potrivit căreia vor vota, în Parlament, împotriva proiectului de lege.

La aceeaşi conferinţă de presă, senatorul PNL Bihor Valeriu Boeriu i-a felicitat „pe toţi membrii comisiei speciale a Parlamentului care nu au făcut deplasarea populistă” la Roşia Montană.

Boeriu a afirmat că nu vede rostul „repetării acestui circ cu căşti de miner”.

„România aplică de mai mulţi ani «Programul Naţional După noi potopul». România vinde tot, după petrol, gaze şi aur, îşi vinde toate resursele naturale. Cetăţenii se întreabă ce ar putea urma? Ar putea urma pădurile. S-ar crea astfel mii de locuri de muncă pentru drujbişti timp de câţiva ani. Apoi, după tăierea pădurilor, atâtea câte mai avem, din redevenţa de 4% sau chiar 6% am putea să facem lucruri folositoare, să modernizăm drumurile forestiere sau să construim zeci de fabrici de mobilă şi de hârtie. Neapărat, înainte de a vota vânzarea pădurilor, parlamentarii vor vizita cel puţin o pădure, pentru a decide în cunoştinţă de cauză”, a afirmat Boeriu.

Treisprezece din cei 19 parlamentari ai Comisiei comune speciale pentru Roşia Montană au vizitat, miercuri, mai multe obiective din zonă, s-au întâlnit cu autorităţile locale, cu opozanţii şi susţinătorii proiectului minier, iar pentru joi au programate discuţii şi consultări la Parlament cu reprezentanţii ONG-urilor şi ai asociaţiilor cu activitate reprezentativă în domeniu şi cu organizatorii protestelor din Piaţa Universităţii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă