23.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSportŞeitan: Persoanele care nu reuşesc să depună la timp declaraţiile nu vor...

Şeitan: Persoanele care nu reuşesc să depună la timp declaraţiile nu vor fi penalizate

Persoanele care nu reuşesc să depună la timp declaraţiile nu vor fi penalizate, aceste documente putând fi depuse în toată această săptămână, iar neconcordanţele care se pot ivi pot fi refăcute, a declarat, miercuri, ministrul Muncii, Mihai Şeitan, citat de Mediafax.

“După ce sistemul se va pune la punct, atunci se vor aplica penalităţi, dacă se va dovedi reaua-credinţă. Este normal ca oamenii să înveţe (ce au de făcut – n.r.), să înveţe şi cei care lucrează cu ei”, a spus ministrul, adăugând că este falsă toată această “isterie”.

Şeitan a precizat că, de zece ani, înperioada 24 – 25 a fiecărei luni, este aglomeraţie mare la casele de pensii şi la agenţiile şomaj, doarece în această perioadă vin şi reprezentanţii firmelor care trebuie să depună documentele. De obicei, toată lumea lasă pentru ultimele zile să facă acest lucru.

Sunt şi conturi în care se pot depune bani, a precizat Şeitan, el adugând că orice declaraţie care intră într-un sistem trebuie făcută manual, deoarece este nevoie de semnătură, iar pentru persoanele fizice încă nu există coduri care să permită semnătura electronică.

Ministrul a precizat că “lucrurile au fost puse la punct şi sunt ţinute sub control”, programele de lucru fiind prelungite până la ora 18.00 – 19.00.

“S-a speriat lumea că se vor plăti amenzi dacă nu depun azi (miercuri – n.r.) declaraţiile. Se pot depune declaraţiile toată această săptămână, probabil şi săptămâna viitoare”, a completat Mihai Şeitan.

Potrivit ministrului, “atacul din presă” potrivit căruia ar fi haos pentru efectuarea acestor plăţi este “nejustificat”.

 

Cele mai citite

Acord de principiu al statelor UE, pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova

Ambasadorii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene şi-au dat "acordul de principiu" cu privire la deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica...

BECC Costinești cere anularea alegerilor

Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală (BECC) nr.29 Costineşti a stabilit, seara trecută, că este necesară anularea scrutinului electoral la alegerile pentru administraţia publică locală...

Tragedie în lumea fotbalului. Portarul naționalei Muntenegrului a murit la 26 de ani

Matija Sarkic, portarul selecţionatei Muntenegrului şi al echipei de fotbal Millwall, a încetat din viaţă la 26 de ani, a anunţat clubul englez de...
Ultima oră
Pe aceeași temă