25.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSportŞeful Federaţiei Comunităţilor Evreieşti, decorat de Băsescu

Şeful Federaţiei Comunităţilor Evreieşti, decorat de Băsescu

Deputatul Aurel Vainer, preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, a fost decorat cu Ordinul „Steaua României” în grad de ofiţer, de Traian Băsescu.

Aurel Vainer a fost decorat pentru merite în îmbunătăţirea dialogului interreligios, consolidarea legăturilor româno – israeliene şi promovarea imaginii României în lume, precizează Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat.

„Sunt foarte bucuros şi mândru. Nu mi se pare că e prea mult ce fac eu, dar o astfel de recunoaştere este o bucurie, în mod cert. Eu cred că sunt un om normal, care s-a dedicat mult muncii şi societăţii”, a declarat Aurel Vainer, pentru România Liberă.

Citeşte şi: Elie Wiesel, decorat de preşedintele israelian

Deputatul a apreciat că România nu este „o ţară cu un antisemitism accentuat” şi că el a promovat întotdeauna ideea multiculturalismului – „fiecare are dreptul să aibă credinţa sa”.

Pe de altă parte, Aurel Vainer a amintit de apariţia unui grup de tineri care au afişat bannere cu însemnele Gărzii de Fier, la protestele faţă de exploatarea de la Roşia Montană, din Piaţa Universităţii. „Totul este ca astfel de idei să nu se extindă, mişcările de acest fel să nu câştige mai mulţi adepţi. Nu sunt speriat”, a arătat preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti.

Alături de Aurel Vainer, au mai fost decoraţi şi preşedintele Congresului European Evreiesc, Viatcheslav Moshe Kantor – cu Ordinul Naţional „Pentru Merit”, în grad de Mare Cruce – şi inginerul Baruch Tercatin, scriitor şi jurnalist – cu Ordinul „Meritul Cultural” – în grad de Comandor.

Decorarea a fost făcută la propunerea secretarului de stat pentru Culte din cadrul Ministerului Culturii, Victor Opaschi.

 

Cele mai citite

Competiție Rusia Ucraina și la Concursul Internaţional „ George Enescu” în finala Secţiunii de pian

Doi pianişti din Rusia şi unul din Ucraina vor intra, duminică, în finala Secţiunii de pian din cadrul celei de a XIX-a ediţii a...

Cluj-Napoca: Marcel Ciolacu a testat un nou model de mașină electrică

Premierul Marcel Ciolacu a testat la Cluj-Napoca un prototip de maşină electrică produs integral în România. Testul a avut loc în timpul vizitei pe...

Kituri profesionale pentru extensii de gene: ce conțin și cum să le folosești?

Te specializezi în domeniul extensiilor de gene sau ești deja un lash artist cu experiență? Indiferent câte seturi de extensii ai aplicat până acum,...
Ultima oră
Pe aceeași temă